Honoris Causa UdL

 Descarregar Pdf

Salvador Giner

Data d'investidura: 4 de març de 2014
Padrí: Fidel Molina (catedràtic de Sociologia de la UdL)
Doctor en Sociologia per la Universitat de Chicago i en Dret per l'Autònoma de Barcelona, Salvador Giner és catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona. Considerat com l'introductor de la Sociologia a l'Estat espanyol, ha estat professor en diverses universitats europees i americanes: Cambridge, Lancaster, Londres, Roma, Pavia, París, Chicago i Mèxic, entre d’altres.

Director de l'Institut d'Estudis catalans del 2005 al 2013, fou fundador de la Federació Espanyola de Sociologia i de l'Institut d’Estudis Socials Avançats del CSIC, així com un dels impulsors de l'Associació Catalana de Sociologia i de l'Europea.

La societat de masses(1961) va ser el seu primer llibre, al qual seguiren, les emblemàtiques Historia del pensamiento social (1967) -primer diccionari de sociologia en castellà- i Sociología (1968) -amb més de 200 edicions en vàries llengües. Els seus títols més recents són El futur del capitalisme (2011) i El origen de la moral: ética y valores en la sociedad actual (2012). Algunes de les principals distincions que ha rebut són la Creu de Sant Jordi (1995), el Premi Nacional de Sociologia i Ciència Política del Centre d'Investigacions Sociològiques (2006) i el Premi Nacional de Ciències Socials (2008).
 

Galeria fotogràfica

Carregant el reproductor...
   Darrera modificació: