Honoris Causa UdL

 Descarregar Pdf

John Elliott

Data d'investidura: 13 de desembre de 1999
Honoris Causa UdL - Josep Vallverdú

Nascut en 1930 a Reading (Berks, Anglaterra), Sir John Elliott és catedràtic emèrit d'Història Moderna a la Universitat de Oxford. Educat a l'Eton College, és doctor en Història per la Universitat de Cambridge (Trinity College, 1952) i fou durant 17 anys professor a l'Institut d'Estudis Avançats de Princeton (Estats Units). Està considerat com un dels hispanistes més importants del món, especialista fonamentalment en els segles XVI i XVII de la Història d'Espanya, especialment en la figura dels validos i, més concretament, del Comte Duc d'Olivares, i en la història comparada de la colonització espanyola i britànica a Amèrica.

A més de la seva àmplia labor docent, tant a Anglaterra com a professor convidat en les més destacades universitats del món, és autor, entre molts altres llibres, de "La Españ Imperial, 1469-1716" (1963), "La rebelión de los catalanes" (1963), "El viejo mundo y el nuevo, 1492-1650" (1970), "Un palacio para el rey" amb Jonathan Brown (1980) "Richelieu y Olivares" (1984), "El Conde Duque de Olivares" (1986) i "Espanya y su mundo" (1989).

Membre corresponent de la Real Acadèmia de la Història de Madrid, i membre de l'Acadèmia Britànica, pertany també a l'Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències i a la Societat Filosòfica Americana. A més de la de Lleida Elliott és doctor "honoris causa" per les universitats de Barcelona, Autònoma de Madrid, València, Gènova, Portsmouth, Warwick i Brown. Entre altres distincions, ha estat nomenat Cavaller per S. M. la Reina d'Anglaterra, i ha rebut la gran creu d' Alfonso X el Sabio, la gran creu d'Isabel la Catòlica, la medalla d'honor de la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo, la medalla d'Or a les Belles Arts i premis com el Wolfson d'Història (1986), el "Eloy Antonio de Nebrija" (1993), i el "Balzan" per a la història 1500-1800, atorgat per la Fundació Internacional Balzan (1999).

 


   Darrera modificació: