Honoris Causa UdL

 Descarregar Pdf

Joan Solà i Cortassa

Data d'investidura: 7 de maig de 2009
Padrí: Joan Julià Muné (Catedràtic de Filologia Catalana de la UdL)
 

Joan Solà va néixer a Bell-lloc d'Urgell l'any 1940. Catedràtic de Llengua Catalana de la Universitat de Barcelona (UB), està considerat com el més influent gramatòleg, sintactista, gramàtic i historiador de la lingüística catalana en actiu als Països Catalans. Un dels seus projectes més importants és la col·laboració amb la nova gramàtica de l'Institut d'Estudis Catalans que substituirà la de Pompeu Fabra, que data de 1918 i encara és vigent.

Al marge de la seua activitat acadèmica, compta amb una quarantena de llibres publicats i és col·laborador habitual de diferents mitjans de comunicació. Al 2003 va rebre la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat al mèrit científic i tecnològic. Dos anys després, el Govern català li va concedir la Creu de Sant Jordi. Solà és el vint-i-quatrè doctor honoris causa de la Universitat de Lleida.

Joan Solà ha estat apadrinat pel catedràtic de Filologia Catalana de la UdL Joan Julià Muné. La cerimònia solemne, que va tenir lloc a la Sala d'Actes de l'edifici del Rectorat, va ser presidida pel rector de la UdL, Joan Viñas, el president del Consell Social, Ramon Roca, i la secretària general, Ana Romero.

Galeria fotogràfica