11 de febrer de 2011

Descarregar pdf

El centre més jove de la UdL compleix 20 anys
 
. L'EPS homenatja en un acte el professorat i PAS dels seus inicis i els anteriors directors  
audio
Aniversari de l'EPS. Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGEL'auditori del Centre de Cultures va acollir l'acte / FOTO: UdL
L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL va commemorar ahir el seu vintè aniversari, en un acte on van participar l'exrector Jaume Porta, l'exdirector del centre, Josep Maria Miret, així com el Secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, el president del Consell Social, Ramon Roca, el rector, Joan Viñas i l'actual director de l'EPS, Ferran Badia.
 
Els assistents van recordar els inicis de l'escola, el curs 1990/91, amb la diplomatura d'informàtica. Dels 132 alumnes de llavors s'ha passat als 1.100, distribuïts en 4 graus (Enginyeria Informàtica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria de l'Edificació i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica) i 5 màsters. Quant al professorat, d'una plantilla de 9 persones s'ha arribat als gairebé 200, mentre que el personal d'administració i serveis (PAS) supera la dotzena. Durant l'acte precisament, es va retre homenatge, no només als anteriors directors de l'EPS (Jesús Lorés, JM Miret, Jesús Pomar, Carles Capdevila i Javier Chavarriga) sinó també al primer claustre de professorat i els primers membres del PAS (Eli Bravo, Miquel carrera, JM González, Ramiro Moreno, JM Ribó, Concepció Roig, Ramon Sangüesa i Patrick Zabalbescoa).
 
Tant el rector, com el president del Consell Social i el director de l'EPS, van fer referència en les seues intervencions al fort lligam de l'Escola en el territori, tot recordant la seua participació en la creació i la consolidació de nombroses empreses del sector de les TIC, aixó com en el creixement del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Van destacar l'alta demanda que hi ha en la societat dels graduats en enginyeria, no només a les nostres comarques sinó també a nivell internacional i van fer una crida a tots els presents per impulsar, encara més, aquests estudis.

Aniversari de l'EPS. Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGECastellà va visitar l'ETSEA amb la seua directora, el rector i el president del Consell Social / FOTO: Jordi V. Pou
Quant a la investigació, el centre, que compta amb 7 grups i dos centres de recerca adscrits, "es consolida -de la mateixa manera que la Universitat de Lleida- com un dels impulsors de la transformació de les terres de Lleida, i en punt de referència de la investigació internacional que cal preservar", va afirmar Antoni Castella.
 
El secretari d'Universitats va aprofitar la seua visita a la UdL, per conèixer també el campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), acompanyat de la directora, del centre, Maria Rosa Teira, el rector Viñas i el president del Consell Social. Castellà va ratificar que la Universitat de Lleida mantindrà la singularitat de l'escola d'Agrònoms i el seu màster "no per una qüestió d'equilibri territorial, sinó perquè quan les coses es fan bé cal preservar-les".

 
audio Escolta aquest text