11 de juny de 2010

Descarregar pdf

Més de 170 patòlegs catalans es reuneixen a la UdL per parlar de diagnòstic i terapèutiques del càncer
 
. El 9è Congrés Català d’Anatomia Patològica se celebra avui i demà al campus de Cappont  
audio
Congres d'Anatomia Patologica. Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEl'Auditori del Centre de Cultures acull el Congrés
FOTO: Alfons Nadal
El 9è Congrés Català d’Anatomia Patològica aplega avui i demà a l’Auditori del campus de Cappont al voltant de 200 especialistes d’arreu de Catalunya per analitzar el paper del patòleg, no només en el diagnòstic del càncer, sinó també en la tria, juntament amb l’oncòleg, de la millor terapèutica per al malalt, el que s'anomenen dianes terapèutiques. El fet de detectar les diferents alteracions de cada càncer fa que el tractament sigui més personalitzat. Es tracta, explica Isabel Trias, presidenta de la Societat Catalana d’Anatomia Patològica (SCAP), "de no tractar el que no cal tractar, és a dir, evitar així el sobretractament i les seues conseqüències".

Organitzat per la SCAP de l’Associació de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i la Fundació de la Universitat de Lleida, el Congrés compta amb la presència de patòlegs de gran prestigi com ara Ferran Algada (Fundació Puigverd), Santiago Ramón y Cajal (Vall d’Hebron), Josep Ramírez (Hospital Clínic), Xavier Matías-Guiu (director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida) o Jaume Prat (Hospital de Sant Pau), que ha estat l’encarregat d’impartir la conferència inaugural sobre la “Subclassificació del carcinoma d’ovari segons la patologia i la genètica”..
 
Més de 170 patòlegs catalans es reuneixen a la UdL per parlar de diagnòstic i terapèutiques del càncer
A més de les ponències sobre dianes terapèutiques en mama, hematologia, endometri, melanoma, parts toves, ronyó, pulmó, estómac i còlon, durant el congrés també es presentaran els patòlegs catalans que van acabar el seu període com a residents MIR el darrer curs.