11 d'octubre de 2013

Descarregar pdf
 

La UdL i la UOC creen un portal educatiu sobre la Unió Europea
 
. Ofereix continguts, materials descarregables i jocs per als docents de qualsevol país de la UE

Portal Learn Europe / Universitat de Lleida UdL i UOC
[+] AMPLIAR IMATGEUn dels mapes que es poden trobar al portal
baixcorva
Adreçat especialment al professorat de secundària, Learn Europe proporciona continguts propis sobre geografia, economia i història i institucions de la Unió Europea (UE), així com materials descarregables (mapes, taules, imatges, vídeos, jocs) i enllaços amb recursos educatius al voltant de la UE.

Entre els aspectes tractats, hi podem trobar les polítiques agrícoles, energètiques o comercials de la Unió, el paper de la UE en el marc internacional, el seu pressupost, els models de l'estat del benestar, el desenvolupament sostenible i, fins i tot, les tensions secessionistes. Els diferents temes inclouen documents, mapes, imatges, vídeos, així com alguns jocs interactius per localitzar països, aeroports, endevinar les ciutats més poblades o gestionar una granja segons les directrius europees.
 
Aquesta plataforma, impulsada per la Universitat de Lleida (UdL) en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), té com a objectiu introduir la dimensió europea a l'aula a través de les assignatures establertes en els programes educatius de cada país. En anglès i espanyol, Learn Europe, facilita també guies didàctiques per a propiciar el debat a l'aula. Amb tot plegat, explica Jordi Martí Hennenberg, director del projecte i catedràtic de Geografia Humana de la UdL, "l'alumne disposarà d'elements per posicionar-se de manera crítica sobre temes relacionats amb el procés d'integració europea".

Learn Europe proporciona continguts propis sobre geografia, economia i història i institucions de la Unió Europea (UE), així com materials descarregables i enllaços amb recursos educatius al voltant de la UE
Learn Europe, continua Henneberg, pretén també afavorir l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, tot oferint un apartat dedicat a la Realitat Augmentada (una tecnologia que permet superposar informació digital sobre la imatge a través de la càmera d'un telèfono intel·ligent) on s'inclouen els treballs realitzats per un grup d'alumnes.

El disseny del portal, explica el Departament d'Aplicacions per a la Comunitat de la UOC, s'ha centrat en l'usuari tot aportant eines usables, accessibles i multidispositiu que fomentin l'aprenentatge formal i informal en entorns virtuals. El portal, que també pot ser útil a docents de primària i d'universitat, vol promoure l'estudi de la Unió Europea mitjançant les noves tecnologies. Aquest projecte ha comptat amb finançament del programa Jean Monnet de la Comissió Europea.