12 de desembre de 2011

Descarregar pdf
 

La mala nutrició, epidèmia del segle XXI
 
. És el punt de partida d'un llibre signat per quatre professors de Medicina de la UdL  
audio
 
Nutrigenòmica / Nutrigènica / Universitat de Lleida (UdL)Les malalties derivades d'una mala alimentació són ja la primera causa de mortalitat, per sobre de les infeccioses. Aquesta realitat permet als experts parlar d'una epidèmia nutricional que marcarà el segle XXI i serveix de punt de partida per a un llibre elaborat per quatre professors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida -Reinald Pamplona, Manuel Portero, David de Lorenzo i José Serrano - que es presentarà demà, 13 de desembre, a partir de les 18.30h a l'aula 0.22 de la Unitat Docent de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Nutrigenómica y Nutrigenética. Hacia la nutrición personalizada revisa els resultats de la recerca en aquestes disciplines durant la darrera dècada, sense oblidar les seues aplicacions a les empreses i els professionals del sector. L'obra ofereix "les claus per entendre una revolució científica i social que pot canviar la vida de moltes persones en un futur proper", segons els autors. Es tracta de minimitzar els factors ambientals que afecten la nostra maquinària metabòlica personalitzant les recomanacions dietètiques que contribueixen a un envelliment saludable.

Els autors d'aquesta obra didàctica pertanyen al grup d'Investigació de Fisiopatologia Metabòlica-NUTREN, dedicat a la recerca biomèdica en els camps del coneixement d'avantguarda sobre l’envelliment i les malalties associades a l'edat. El degà de la Facultat de Medicina de la UdL, Joan Ribera Calvet, presidirà la presentació del llibre. L'acte també comptarà amb la participació dels Drs. David de Lorenzo, Manuel Portero-Otín i Reinald Pamplona.

25 anys al servei de la Universitat de Lleida
Reinald Pamplona, Manuel Portero i David de Lorenzo, amb el degà de la Facultat de Medicina, Joan Ribera
baixcorva



Més informació

www.nutrigenomica.udl.cat


NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 6 de juliol de 2011

noticia 11 de febrer de 2009