15 d'abril de 2009

Descarregar pdf

El concurs d'Humor Gràfic i Salut bat el seu rècord de participants. Prop de 300 vinyetes opten als premis de la quarta edició, centrada en els trastorns alimentaris

Guanyador de la III edició del Concurs Humor i Salut, obra del dibuixant "Menta"
Obra guanyadora de la III edició del Concurs Humor i Salut, del dibuixant "Menta"
Un total de 295 vinyetes opten als premis del Concurs d'Humor Gràfic i Salut que organitzen la Facultat de Medicina de la UdL i l'associació cultural Humoràlia. La xifra representa un rècord en la història d'aquest certamen bianual. La quarta edició, que enguany està dedicada als trastorns de la conducta alimentària, ha generat l'interès de dibuixants professionals i amateurs de més d'una cinquantena de països d'arreu del món.

Després d'Espanya, els Estats que aporten més participants són l'Argentina (29), l'Iran (18), la Xina (18) i Turquia (17). Al llistat figuren països de gairebé tots els continents com ara Brasil, Colòmbia, Cuba, Austràlia, l'Índia, Indonèsia, Israel, Singapur, Iraq, Síria o Azerbaidjan, entre d'altres.

El jurat, integrat per professionals de l'humor gràfic i la salut, donarà a conèixer el veredicte durant la setmana del 24 d'abril. L'obra guanyadora rebrà un premi de 1.000 euros, patrocinats per l'Hospital de Montserrat, i el segon classificat, 500 euros aportats per ADESLAS.

Les primeres 50 obres seleccionades al del IV Concurs d'Humor Gràfic i Salut protagonitzaran una exposició que tindrà lloc durant la segona quinzena del mes de maig a la Facultat de Medicina de la UdL. Els organitzadors també editaran un catàleg que recollirà totes aquestes vinyetes.





MÉS INFORMACIÓ


Web d'Humor i Salut