2 de març de 2009

Descarregar pdf

La UdL celebra el Dia Internacional de la Dona amb dos llibres, un taller i una exposició

. El Centre Dolors Piera presenta la publicació del I Pla d'Igualtat de la Universitat de Lleida i Violencia de género y sistema de justicia penal

Exposició Si la dona avança, el món també, a la Universitat de Lleida

La Universitat de Lleida (UdL) commemora el Dia Internacional de la Dona amb la presentació de dues publicacions: el primer Pla d'Igualtat entre homes i dones a la Universitat de Lleida, que recull un centenar de mesures destinades a aconseguir la igualtat d'oportunitats en el sí de la institució, i Violencia de género y sistema de justicia penal. Aquesta darrera obra, coordinada per la professora de Dret Penal de la UdL Carolina Villacampa, aplega articles d'especialistes d'arreu de l'Estat espanyol. Hi han pres part experts de les universitats de Lleida, Cadis, València, la Jaume I de Castelló, i la Rovira i Virgili de Tarragona, a banda de l'Institut Interuniversitari de Criminologia de la Universitat de Màlaga. La presentació de Violencia de género y sistema de justicia penal tindrà lloc el 10 de març a les 18.30h a la Sala de Juntes del 3er pis del Rectorat. A banda de l'autora també assistirà el president de l'Audiència Provincial de Lleida, Francesc Segura, i la catedràtica de la UdL i diputada al Parlament, Agnès Pardell.

El Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL també ha programat una exposició i un taller sobre gènere i educació, que s'emmarquen en la campanya "Mou-te per la igualtat. És de justícia" de la Fundació InteRed. La mostra Si la dona avança, el món també es podrà visitar fins el 16 de març al vestíbul del soterrani de l'Edifici Polivalent, al campus de Cappont. El taller es farà el 5 de març a l'edifici del Rectorat.

L'exposició Si la dona avança, el món també presenta un resum de les principals dades que configuren el mapa de la desigualtat de gènere al món
Les socialistes nord-americanes van començar a celebrar el Dia de la Dona el 1908 per reivindicar el dret de vot, organitzant-lo el darrer diumenge de febrer. Les Nacions Unides van implantar la celebració d'aquesta diada l'any 1977. Des de llavors, el 8 de març s'ha convertit en un símbol per a les dones dels cinc continents.





MÉS INFORMACIÓ


El 8 de Març a la UdL. Dia Internacional de la Dona Treballadora