20 de febrer de 2013

Descarregar pdf
 

L'EPS col·labora en el patrocini d'una sonda per conèixer l'estratosfera
 
. El seu impulsor fa una xerrada aquest divendres a la UdL

Imatge obtesa del del SonCube - Foto: Celdenit
[+] AMPLIAR IMATGEUna de les imatges preses per la primera sonda 
FOTO: Celdenit
baixcorva
L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida col·labora en el projecte SonCube 2, que té com a objectiu enviar una petita sonda impulsada per un globus d'heli fins a l'estratosfera, a uns 30 quilòmetres d'alçada. L'enlairament està previst pel proper 7 de setembre des de Les Planes de Son, a l'Alt Àneu. L'impulsor de la iniciativa, Enrique Herrero, pronunciarà una conferència aquest divendres, a partir de les 20.00h, a la Sala de Graus de l'EPS per explicar els detalls d'aquesta activitat sobre la frontera de l'espai.
L'experiència es finança mitjançant el sistema del crowdfunding (microfinançament col·lectiu), amb petites aportacions econòmiques d'institucions i particulars; a l'igual que la primera sonda, que es va enlairar a l'agost de 2012. El SonCube permet obtenir imatges i dades de l'estratosfera, oferint interessants possibilitats en l'educació i divulgació de les ciències de l'espai. Aquest cop, a més, inclourà algun experiment dissenyat per alumnes de Batxillerat gràcies a un concurs obert a tots els instituts de Catalunya.

Herrero, llicenciat en Física, té un màster d'Astrofísica i Ciències de l'Espai. Actualment està realitzant un doctorat en un projecte de recerca de planetes extra-solars a l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC). Membre actiu de la Societat Astronòmica de Lleida, col·labora amb l'observatori de MónNatura Pirineus.