3 d'octubre de 2013

Descarregar pdf
 

Les armes de setge, protagonistes als Vilars en el cap de setmana ibèric
 
. La fortalesa acull diumenge demostracions del seu ús i representacions històriques

Catapulta Scorpio / Vilars d'Arbeca / Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGECatapulta scorpio / FOTO: Trebuchet Park
Com es defensaven les fortificacions en l'època antiga? Quines armes s'utilitzaven per atacar els recintes emmurallats?  Ho podran saber els que visitin la fortalesa dels Vilars d'Arbeca aquest diumenge, 6 d'octubre. El jaciment, en el que treballa el Grup d'Investigació Prehistòrica (GIP) de la Universitat de Lleida (UdL) , se suma al tretzè Cap de Setmana Ibèric amb demostracions de tir i representacions històriques.

Les activitats començaran dissabte amb visites guiades al jaciment, a càrrec de membres del GIP. Però els plats forts arribaran diumenge. L'Associació cultural celtibèrica Tierraquemada farà dos representacions de l'espectacle didàctic Els celtibers i la guerra en que s'explicaran tant les característiques de l'armament com les tàctiques de guerra.

El programa també inclou la presentació de les primeres màquines d'artilleria, a càrrec del director del parc temàtic d'armes de setge i defensa de fortificacions Trebuchet Park, Rubén Sáez. Farà demostracions de tir amb gastraphetes (arc compost similar a la ballesta), manuballista (ballesta de mà de l'exèrcit romà) i catapulta de tipus scorpio.



Més informació

13è CAP DE SETMANA IBÈRIC ALS VILARS