30 d'abril de 2009

Descarregar pdf

Bellpuig acollirà un centre de recerca en identitats i societats
 
. La iniciativa, liderada per Flocel Sabaté, inclou també un projecte divulgatiu i didàctic 
audio
Tresserres, Ramon Jounou, i el rector de la UdL, Joan Viñas, a la signatura del conveni [+] AMPLIAR IMATGE Ramon Jounou, Joan Manuel Tresserras i Joan Viñas
L'antic convent de Sant Bartomeu de Bellpuig acollirà l'Institut de Recerca d'Identitats i Societats (IRIS), un projecte liderat pel catedràtic d'Història Medieval de la UdL, Flocel Sabaté, que combinarà la recerca, la divulgació patrimonial i un servei educatiu adreçat a alumnes de primària i secundària.

El Museu d'Història de Catalunya cedeix l'ala oriental del claustre del convent, un edifici històric del segle XVI, per a què sigui la seu de l'IRIS, ja que actualment aquest espai no tenia cap ús específic assignat. Avui, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserres, l'acalde de Bellpuig, Ramon Jounou, i el rector de la UdL, Joan Viñas, han signat un conveni marc de col·laboració on es defineixen les línies de col·laboració entre les tres institucions.

L'IRIS, que aplegarà set grups de recerca de la Facultat de Lletres de la UdL en història i filologia, té l'objectiu d'investigar sobre la societat, la memòria històrica, la llengua, el territori, la interculturalitat, la immigració i altres aspectes relacionats amb la societat, ha explicat Sabaté.
 
A més de les tasques de recerca, el projecte inclou una vessant de divulgació del patrimoni, amb la creació d'un centre de reinterpretació per dinamitzar el territori, així com un servei educatiu i didàctic destinat a estudiants de primària i de secundària, pel qual s'ha interessat la conselleria d'Educació.
 
Es preveu que el centre pugui funcionar a ple rendiment al 2010. Tant Jonjou, com Viñas, com Tresserras, han expressat la seua satisfació per aquesta aliança entre territori, patrimoni i universitat.