6 de juny de 2011

Descarregar pdf

La UdL, sisena a l'Estat espanyol per l'impacte de la seua producció científica
 
. Queda segona pel que fa al volum de citacions en altres estudis  
audio
La Universitat de Lleida, sisena a l'Estat espanyol per l'impacte de la seua producció científica, segona en volum de citacions
[+] AMPLIAR IMATGEUn dels laboratoris de recerca de la UdL FOTO: UdL
 
La Universitat de Lleida ha assolit la sisena posició de tot l'Estat pel que fa a l'impacte de la seua producció científica. Així ho conclou l'estudi, Indicadors bibliomètrics de la Activitat Científica Espanyola, realitzat per la Fundació Espanyola per la Ciència i Tecnologia, del Ministeri de Ciència i Innovació. L'informe, que recull dades referents al període 2003-2008, compara l'activitat de recerca de 50 universitats espanyoles que han publicat més de 100 documents científics.

A més, la UdL és la segona d'Espanya en el volum de citacions en altres estudis, per darrere de Córdova, la qual cosa suposa que un 77% dels documents científics que es produeixen a la Universitat de Lleida són esmentats en altres publicacions. Tenint en compte la ràtio entre la mitjana de citacions per document de la UdL i la mitjana internacional, la Universitat de Lleida queda en onzena posició en el rànquing de les universitats espanyoles.

Per àrees, el millor lloc de la Universitat de Lleida és en agricultura i biologia, situant-se en la 16a posició pel que fa al volum de producció, experimentant un creixement d'un 12,38% entre el 2003 i el 2008.  A més, la UdL ocupa el 27è lloc quant al volum d'articles signats en col·laboració internacional, amb un increment del 33% en aquest període. Pel que fa al nombre absolut de publicacions, el mateix rànquing  la situa en 42a posició, fet que cal relacionar amb la seua mida.

Les xifres de l'informe, que  compara l'activitat de recerca de 50 universitats espanyoles durant el període 2003-2008, consoliden la UdL com a pol d'investigació de qualitat
El vicerector de Recerca, Jaume Puy, ha valorat positivament aquestes xifres ja que consoliden la UdL com a pol d'investigació de qualitat. De fet, la Universitat de Lleida,  ja ocupava la cinquena posició de tot l'Estat en el Rànquing Internacional d'Institucions d'Investigació, publicat a l'octubre del 2010 i que valora l'impacte de les publicacions científiques que produeixen els 2.789 organismes amb més impacte del món en recerca. En aquest rànquing va ser líder a escala estatal, en l'àmbit de ciències de la vida.




Més informació

INDICADORS BIBLIOMÈTRICS DE L'ACTIVITAT CIENTÍFICA ESPANYOLA (PER COMUNITATS)
INDICADORS BIBLIOMÈTRICS DE L'ACTIVITAT CIENTÍFICA ESPANYOLA (PER SECTORS INSTITUCIONALS)

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 11 d'octubre de 2010
La UdL, la cinquena universitat espanyola que millor investiga


noticia 29 de juny de 2010
La UdL, vuitena universitat espanyola en impacte de la producció científica