9 de març de 2011

Descarregar pdf

Roberto Fernández reclama un pacte ciutadà per la UdL i més compromís intern
 
. L'aspirant a rector presenta els membres del seu equip a l'ETSEA  
audio
Roberto Fernández, candidat a rector de la Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGERoberto Fernández amb el seu equip, en l'acte de presentació de la candidatura a l'ETSEA  FOTO: UdL
"Cal renovar el pacte ciutadà per la UdL amb més compromís per part de les institucions, els agents socials i la ciutadania ponentina". D'aquesta manera, l'aspirant a rector Roberto Fernández, reivindicava més suport de la societat i els seus actors en favor de la Universitat de Lleida, tot i que afirmava que aquest compromís també ha de venir per part de la comunitat universitària. "Altres universitats com la Rovira i Virgili o Girona han sabut implicar més a la societat que nosaltres", ha dit.

El catedràtic d'Història Moderna, que ha triat el campus de l'ETSEA per presentar la seua candidatura, ha explicat que aquestes universitats han aconseguit tenir un lobby al Parlament i, a Lleida, ha dit, li cal més pes polític perquè "la Universitat també es juga al Parlament".

Il·lusió i compromís és el lema de la seua campanya, termes, ha insistit, que cal recuperar per tornar a tenir autoestima en un moment "de braços caiguts". La política de professorat, els lligams amb la societat i el món de l'empresa, la internacionalització de la institució, i la potenciació de noves tecnologies i recursos per a la docència, seran alguns dels eixos fonamentals del seu programa que es presentarà públicament el proper 28 de març, en un acte que tindrà lloc a la Facultat de Lletres. En aquest sentit, Fernández ha afegit que a través de la web que s'ha posat en marxa amb motiu de la candidatura, els membres de la comunitat universitària podran fer-li suggerències.

 Cal renovar el pacte ciutadà per la UdL amb més compromís per part de les institucions, els agents socials i la ciutadania ponentina. Altres universitats han sabut implicar més a la societat que nosaltres
Roberto Fernández, que ha tingut paraules de reconeixement pels rectors Víctor Siurana, Jaume Porta -present a l'acte- i Joan Viñas, compta amb un equip format per Teresa Areces (Facultat de Dret i Economia), Jesús Avilla, Astrid Ballesta i Jaume Puy (ETSEA), Albert Sorribas (Facultat de Medicina), Ferran Badia i Carles Capdevila (EPS), Neus Vila (Facultat de Lletres), Dolors Mayoral i Joan Biscarri (Facultat de Ciències de l'Educació). Un equip, ha afirmat, amb experiència en la gestió, en la docència i amb una trajectòria investigadora de primer nivell capaç d'afrontar temps de dificultat i de rellançar la UdL més enllà de les nostres fronteres. De fet, ha afegit "aquest equip és com el Barça actual".



Més informació

Candidatura Roberto Fernández