El rector reclama el suport de les empreses per fer recerca en biotecnologia

Descarregar pdf
BiotecnologiaUdL2014
La jornada s'ha celebrat a la Sala d'actes de l'ETSEA. FOTO: UdL

La investigació en biotecnologia, que a la Universitat de Lleida desenvolupen grups de recerca de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària i de la Facultat de Medicina, "no pot sostenir-se només amb el voluntarisme heroic dels investigadors. Es mereix l'ajuda del sector biotecnològic empresarial i la col·laboració dels departaments d'I+D de les empreses de l'Estat".

D'aquesta manera, el rector de la UdL, Roberto Fernández, feia una crida al sector privat per implicar-se amb la recerca durant la inauguració de la Jornada commemorativa de l'Any de la biotecnologia a Espanya, perquè "avui en dia és impensable que sobrevisqui sense la cooperació pública privada".

La jornada, ha estat organitzada per l'Associació de biotecnòlegs de Lleida, creada fa dos anys i de la qual en formen part més un total de 161 de graduats, estudiants i professors d'aquesta disciplina, que es pot cursar a la UdL des del curs 2005-2006.

Mentre que durant la primera part de la trobada s'han presentant diferents investigacions en aquest àmbit, a càrrec d'investigadors d'Agrotècnio i de l'Institut de Rercerca Biomèdica de Lleida; durant la segona s'ha debatut sobre el present i el futur de la biotecnologia a Espanya amb la intervenció de representants de diferents empreses del sector com ara la farmacèutica Esteve, Biopolis, Inkemia IUCT Group, el clúster català Biocat o l'Associació espanyola de bioempreses.

La biotecnologia és una disciplina que provoca gran diversitat d'opinions entre la comunitat científica, no només des d'un punt de vista ètic, sinó a causa dels seus possibles efectes en la salut i en el medi ambient, sobretot pel que fa als organismes genèticament modificats.