Experts en art i en dret analitzen el 'cas Sixena' en una taula redona virtual

A 'Les col·leccions museístiques al jutjat' hi participen experts estatals i europeus

Descarregar pdf
Norto Méndez Generalitat de Catalunya CC BY-NC 2.0
Museu de Lleida. FOTO: Norto Méndez/Generalitat de Catalunya (CC BY-NC 2.0)
Les col·leccions museístiques al jutjat. Reflexions a propòsit del cas de Sixena i del conflicte entre els bisbats de Lleida i Barbastre-Monzón, és el títol de la taula redona que tindrà lloc telemàticament demà dijous, 18 de març, a les set del vespre i que ha estat organitzada pel Grup de recerca consolidat en Estudis Medievals de la Universitat de Lleida (UdL).
 
"Tot el que ha passat a Lleida amb les obres d'art és estrany, inusual i sense cap precedent a nivell mundial en la història de la humanitat", afirma el responsable del Grup i catedràtic de la UdL, Flocel Sabaté. "És per això que hem volgut que experts en dret i art de l'Estat i europeus, puguin analitzar les sentències i contextualitzar aquest desmantellament de la col·lecció del Museu de Lleida en base a les normes que regulen els museus a ICOM (Consell Internacional de Museus)", afegeix.
 
Així, a la taula redona, hi participaran la historiadora de l'art a Universitat Paul-Valéry Montpeller 3 (França), especialista en escultura monumental medieval i obres d'art i museus, Géraldine Mallet; el director de la càtedra Fiter Rossell de Ciències Jurídiques i Polítiques de la Universitat Europea del Principat d'Andorra, Marc Escolà; el catedràtic d'Història de l'Art i Arqueologia jubilat de la Universitat de Rennes (França), membre de l'Institut d'Estudis catalans i exdirector del Museu Nacional d'Art de Catalunya, Xavier Barral; i la conservadora del Museu de Lleida, Carme Berlabé, autora de la tesi doctoral Del Museu Diocesà al Museu de Lleida. Formació i legitimitat del seu patrimoni artístic.
 
La taula redona virtual, que podrà seguir tothom que ho desitgi, estarà moderada pel propi Sabaté i el també professor i historiador de l'art de la Universitat de Lleida, Francesc Fité. L'acte estarà presidit pel vicerector de Cultura i extensió universitària de la UdL, Joan Busqueta.