Finalitza el gruix de la Universitat d'estiu amb més de 400 inscrits

La COVID-19 va fer transformar 13 cursos presencials en virtuals

Descarregar pdf
uniestiuvirtual
Una classe del curs 'Cinema Express: Taller de Curtmetratges'. FOTO: Nurosfera
Aquesta darrera setmana ha finalitzat el gruix de la 28a Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida (UdL); una edició marcada per la COVID-19 que ha fet transformar en virtuals 13 cursos presencials que s'havien d'impartir a Lleida ciutat.
 
Així, entre el 29 de juny i el 23 de juliol, s'han realitzat 18 cursos en línia a través del campus virtual de la UdL que han tingut a veure, entre d'altres, amb el cinema, l'anàlisi de dades, les altes capacitats, el maltractament i l'abús sexual infantil, la fabricació digital, el comerç internacional, el turisme, les xarxes socials, la simulació energètica d'edificis, com apropar la natura a l'escola, o fins i tot com fer front a la COVID-19 des de la psicologia.
 
A aquests cursos, cal sumar els organitzats en col·laboració amb entitats o institucions externes a la UdL com el 9th International Course on Medieval Music Performance, impulsat per Medieval Music Besalú, que finalitza el proper 31de juliol i que també s'està seguint telemàticament. Aixi com les activitats de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona que tindran lloc del 7 al 24 d’agost, igualment en format virtual.

Han estat 316 persones les matriculades als cursos impartits des de Lleida, a les quals s'afegeixen les 37 del 9th International Course on Medieval Music Performance i les 66 ja inscrites en la formació de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona. Un total de 416 inscrites, majoritàriament estudiantat de la UdL (63%), professionals de diferents àmbits (24%) i alumnat d'altres universitats (11%).
 
"Atesa la situació d’incertesa que estem vivint en els darrers mesos i la redefinició del programa que es va haver de fer durant els mesos d’abril i maig, el balanç del nombre de cursos realitzats i de persones inscrites resulta força satisfactori", valoren des de l'organització de la Universitat d'Estiu.
 
Tot i que és difícil establir comparacions respecte anys anteriors, ja que no s'han pogut dur a terme els cursos en diferents indrets del territori o els que mobilitzaven un públic molt específic (com els de llengües o els adreçats a persones grans) -afegeixen-, en la passada edició es van fer 22 cursos a Lleida 7 virtuals i 15 presencials, amb un total de 359 persones matriculades. "Aquestes dades són similars a les obtingudes en els anys anteriors pel que fa a cursos realitzats a Lleida presencialment i en línia".
 
Per al proper 4 i 5 de setembre, està programat el curs "El Paisatge Ribagorçà. Principis d'Observació, Antecedents i Estratègies", organitzat amb el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i que, si és possible, es farà presencialment al Pont de Suert. També si les circumstancies ho permeten, es durà a terme l’edició 2020 de les Jornades per a l’Excel·lència, que amb el títol Un Present Responsable per a un Futur Sostenible, tindrien lloc el 3 d’octubre a Esterri d'Àneu.