Iberus es presenta a Brussel·les davant una quinzena de països

És el primer campus d'excel·lència de l'Estat amb oficina a la capital europea

Descarregar pdf
CampusIberusUdL2015
Els rectors de Saragossa, La Rioja, Pública de Navarra i el vicerector de la UdL. FOTO: JJ Tejada (Universitat de la Rioja)
Les quatre universitats integrants del Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) de la Vall de l'Ebre -Campus Iberus-: Lleida, La Rioja, Saragossa i Pública de Navarra, han presentat avui el seu projecte a Brussel·les davant representants de la Unió Europea i de xarxes universitàries del continent, en el marc d'una jornada sobre cooperació interregional i interuniversitària que ha tingut lloc a la seu que Iberus té a Brussel·les.

Operativa des del setembre passat, es tracta de la primera oficina oberta per un campus d'excel·lència internacional de l'Estat a la capital europea. Ubicada a l'edifici gestionat pel Consell Superior d'Investigacions Científiques, té com a objectiu promoure la projecció internacional del Campus i fer-se present en iniciatives europees com ara plataformes tecnològiques, partenariats europeus d'innovació, entre d'altres, a més donar suport als investigadors per aconseguir fons dels diferents programes europeus.

Els rectors de les universitats de La Rioja, José Arnáez; Saragossa, Manuel López Pérez; Pública de Navarra -i actual president d'Iberus-, Julio Lafuente, han explicat davant una setantena de persones de catorze països les estratègies d'internacionalització d'aquest Campus, que aplega universitats de quatre comunitats autònomes diferents.

Hi eren presents representants permanents d'Espanya davant la Unió Europea, de les Direccions generals d'educació i cultura, d'Investigació i innovació i de Política regional i urbana de la Comissió Europea, de l'Associació europea d'universitats i de la Xarxa europea de regions innovadores, així com el vicerector de Política científica i tecnològica de la UdL, Albert Sorribas.  

Durant la jornada s'han abordat les oportunitats que per al desenvolupament universitari i regional suposen grans programes europeus com ara l'Erasmus+, l'Horitzó 2020 i el RIS3, i la necessitat de captar-hi fons a partir d'aliances entre universitats i regions. Aquesta és una de les línies estratègiques del Campus Iberus i és per això que promou la internacionalització del projecte mitjançant accions com la d'avui.

En aquest sentit, el vicerector de la UdL, Albert Sorribas, ha manifestat que formar part del Campus Iberus, així com del seu projecte europeu EBRoS2020 amb les universitats de Pau i Tolosa, suposa una oportunitat per a la captació de fons europeus per a la Universitat de Lleida i per a la seua internacionalizació, tal i com es recull en el Pla de Recerca de la institució.