La UdL analitza respostes culturals a la crisi amb centres europeus i americans

Descarregar pdf
FeixaUdL
El grup que lidera Carles Feixa, aquest matí amb representants de la Universitat Nova de Lisboa Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) col·labora amb altres centres d'educació superior d'Europa i Amèrica Llatina en un intercanvi docent i investigador al voltant de l'activisme cultural sorgit arrel de la crisi econòmica. S'emmarca en una acció de mobilitat Marie Skłodowska-Curie que finança el programa europeu Horizon 2020 amb un milió d'euros. Cultural narratives of crisis and renewal (Narratives culturals de crisi i renovació) focalitza en tres àmbits: les institucions culturals, els moviments juvenils i la memòria col·lectiva.

El grup de recerca JOVIS, dirigit pel catedràtic d'Antropologia Social de la UdL Carles Feixa, participa en aquesta iniciativa liderada per la Universitat de Newcastle. També hi prenen part la Universitat de València, la Universitat d'Amsterdam, la Universitat Austral de Xile, la Pontificia Universitat Catòlica del Perú, la Universitat Nacional de Córdoba (Argentina) i la Universitat Nacional Tres de Febrero (Argentina). En total, sumen una quarantena d'investigadors.

Els membres de JOVIS s'han reunit aquest matí al Rectorat de la UdL amb representants de la Universitat Nova de Lisboa per intercanviar experiències de recerca. Mentre a la Universitat de Lleida es treballa en el projecte GENIND, sobre la generació indignada, els seus col·legues portuguesos se centren en la "geraçao a rasca" (generació precària). Per la tarda el grup fa la seua presentació oficial, amb el Simposi Els joves avui: sistema, antisistema o altersistema?.

Més informació

Galeria fotogràfica (Flickr)