La UdL, entre les millors en rendiment docent i investigador

Segons l'U-Ranking 2017, comparteix la sisena posició estatal amb 15 centres més

Descarregar pdf
docenciaETSEAUdL2017
Pel que fa a docència, la Universitat de Lleida comparteix la tercera posició / Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) és entre les millors de l'Estat espanyol, segons el darrer U-Ranking elaborat per la Fundació BBVA i i l'Institut Valencià d'Estudis Econòmics (Ivie). La UdL comparteix amb 15 centres més la sisena posició general, en un llistat que lidera la Pompeu Fabra. En rendiment de la docència, és al nivell 3 de 9 i en rendiment investigador, al 6 de 14. El pitjor resultat és en innovació i desenvolupament tecnològic, en què la UdL se situa al nivell 17 d'un total de 23.

Pel que fa a docència, la Universitat de Lleida comparteix la tercera posició amb Alcalá, Pablo de Olavide i Jaume I de Castelló. Totes quatre tenen un índex de 1,2. El primer lloc, amb 1,4, és per a les universitats de Navarra, Mondragón, Antonio de Nebrija, Deusto i Politècnica de València.

Quant a recerca, la UdL ocupa la sisena posició estatal amb set universitats més: La Rioja, León, Múrcia, Saragossa, País Basc, València i Politècnica de València. En aquest àmbit, la llista l'encapçala en solitari la Universitat Pompeu Fabra. En segon lloc estan la Rovira i Virgili i l'Autònoma de Barcelona.

Tot i que l'informe no inclou encara les xifres d'ocupabilitat dels titulats, analitza les darreres dades del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, corresponents al període 2010-2104. Segons aquestes, la UdL és la cinquena d'Espanya amb un percentatge més gran de titulats que troben feina, amb un 84,41%. La primera seria la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb un 87,20%.

L'U-Ranking 2017, que suposa ja la cinquena edició, ha analitzat 48 universitats públiques i 13 de privades, incloent 2.312 graus. Catalunya té el sistema amb major índex de rendiment, situant-se un 19% per sobre de la mitjana espanyola. Per titulacions, a la UdL destaquen Educació Primària (setena a nivell estatal), Enginyeria Mecànica (setena) i Enginyeria Electrònica (vuitena a nivell d'Espanya).