La gestió dels centres educatius, a debat en un congrés internacional

El nou model de direcció a Catalunya, protagonitza un simposi paral·lel

Descarregar pdf
CienciesEducacioUdL
Part de les sessions tindran lloc a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social. FOTO: UdL

Analitzar i debatre sobre nous reptes en organització educativa i polítiques educatives, fomentar bones pràctiques basades en el lideratge, l'autonomia dels centres, la innovació i l'excel·lència, conèixer noves tendències en organitzacions saludables i sostenibles i fomentar les tecnologies digitals, són els objectius principals del XV Congrés Internacional d’Organització d’Institucions Educatives (CIOIE), que tindrà lloc al campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) els propers dies 17, 18 i 19 d'octubre.

Organitzat per l'Equip de Desenvolupament Organitzacional (EDO) de la UdL, aquest congrés, aplegarà més de 250 professionals, docents i investigadors de Catalunya, la resta de l'Estat, així com dels Estats Units, Canadà, Austràlia, Canadà, Japó, Turquia, Nova Zelanda, Mèxic, Xile, Regne Unit i Xina que reflexionaran, en més d'una vintena de simposis, al voltant del tema del congrés: tendències nacionals i internacionals en l'organització educativa: entre l'estabilitat i el canvi.

El congrés s'inicia el dia 17 a la tarda amb la xerrada inaugural: Política y gestión en la educación superior, a càrrec de  J. Joaquín Brunner (Universitat Diego Portales de Xile) i es clou el 19 amb la conferència de Joaquín Gairín (Universitat Autònoma de Barcelona) sobre organització i gestió d'institucions educatives.

El mateix divendres, se celebrarà el I Simposi CIOIE, dedicat al nou model de direcció educativa a Catalunya. Segons els organitzadors, "hem volgut dedicar un apartat específic a reflexionar amb els professionals i l'administració sobre la direcció dels centres". "Els temes que es debatran afecten al nucli de totes les organitzacions: les competències dels equips directius i de gestió, el model de formació,  la selecció de les persones, la relació de la direcció dels centres amb la inspecció educativa, etc. Però també, és clar, el paper de la direcció i dels centres educatius, amb totes les persones que els componen: estudiants, pares i professorat, en la gestió i promoció de l’autonomia", afegeixen.

Aquest simposi, que tindrà lloc a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, comptarà amb la presència del conseller d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Carles Vega, i de la professora de la UdL i presidenta del Congrés, Isabel del Arco.