Màxima presencialitat simultània a les aules des de l'inici de la pandèmia

El curs arrencarà amb fins un 70% a la UdL i la resta d'universitats catalanes

Descarregar pdf
retorn primer
Alumnat de primer a la Facultat de Lletres el curs passat / Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) podrà començar el curs 2021-2022 amb una presencialitat simultània màxima del 70% del seu estudiantat, com la resta de les catalanes, segons les darreres indicacions del PROCICAT. Aquest percentatge no es podrà superar en cap centre, segons la mateixa instrucció. La resta de la docència serà en línia. Tot i que les mesures poden variar les properes setmanes depenent del context sanitari, el PROCICAT també contempla que les pràctiques i les avaluacions poden continuar sent presencials.

Els campus catalans van iniciar el curs passat amb només l’alumnat de primer físicament a classe. L’agreujament de la pandèmia de COVID-19 va obligar després a realitzar tot l’ensenyament de forma telemàtica. Els darrers mesos, la presencialitat va augmentar fins el 50% a tots els nivells: graus, màsters, doctorat i formació contínua. Així que el nou increment de 20 punts suposa la màxima presencialitat simultània des de l’inici de la crisi sanitària.

El PROCICAT estableix que en el desenvolupament de les activitats teòriques presencials pot haver una “presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 70% de l'estudiantat de cada universitat”. Correspon a cada institució “fer-ne la concreció d'acord amb els criteris d'autonomia acadèmica i per a la millor prestació del servei a l'estudiantat”. En el cas de la UdL, cada facultat i escola estableix la seua graella tenint en compte aquest sostre i havent d’extremar les mesures de protecció, amb subjecció al Pla sectorial d'universitats.  

El Pla sectorial aprovat pel PROCICAT s'aplica a totes les universitats, centres adscrits, escoles de negoci i altres centres d'educació superior universitària que desenvolupen la seua activitat a Catalunya.

Paral·lelament, la Generalitat també ha realitzat una campanya entre l'estudiantat universitari animant-lo a vacunar-se contra la COVID-19. L'objectiu és augmentar el percentatge de població jove que disposi de la pauta completa de cara a l'inici del pròxim curs acadèmic "i garantir així la màxima presencialitat als campus catalans", segons informa el Govern.

MÉS INFORMACIÓ:

RESOLUCIÓ SLT/2704/2021, de 2 de setembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

El Govern prorroga la majoria de mesures de contenció de la COVID-19 (nota de premsa de la Generalitat)