Més de 200 ofertes de feina a la primera Fira UdLTreball virtual

La propera edició podria combinar la presencialitat i el format en línia

Descarregar pdf
lliurament Premi_foto de grup
Lliurament dels premis del sorteig de la Fira UdLTreball. FOTO: UdL
Les 94 empreses i entitats de Lleida, Barcelona i la Franja de Ponent participants a la darrera Fira UdLTreball de la Universitat de Lleida (UdL) van presentar 202 ofertes de feina per a estudiants, titulades i titulats de la UdL. D'aquestes, un 41% eren de l'àmbit de la tecnologia, la indústria, l'arquitectura i les ciències experimentals, un 27% del de les ciències socials i les humanitats, un 15% del àmbit agroalimentari, forestal i veterinari, un 11% de l'educatiu i un 7% del sanitari. A aquestes ofertes se'n van sumar 45 més els dies posteriors a la Fira -celebrada els passats 9 i 10 de març-, tot arribant a 247 a finals d'abril. A l'anterior edició, que va tenir lloc al 2019 de froma presencial, es van presentar 291 ofertes de feina.
 
Durant la Fira, alumnat i graduats va poder visitar de forma virtual els estands de les empreses i consultar els llocs de treball que oferien través de la plataforma UdL Treball, una aplicació que va entrar en funcionament a la UdL el juliol passat i de la qual en formen part, alumnat, titulades i titulats de la UdL, empreses i les unitats de la universitat implicades.
 
Les empreses hi tenien habilitat un espai informatiu, que incloïa un enllaç a una videoconferència de presentació, i la possibilitat que les persones interessades poguessin enviar directament el seu currículum o sol·licitar una entrevista. Un 55% de les firmes i ens participants van rebre més de 50 visites durant els dos dies de fira, i un 10%, més de 100. En total, van visitar-la 953 persones, que van arribar a les 1.407 a finals d'abril, ja que la plataforma UdL Treball va estar operativa fins llavors.
 
Malgrat que enguany el nombre d'empreses i entitats ha baixat un 21,6% respecte la darrera edició, degut a la difícil situació econòmica de molts negocis i a un augment de l'atur, la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, Montse Rué Monné, qualifica de positiva aquesta edició. "Tot i que les empreses han manifestat que prefereixen la presencialitat, han vist que la virtualitat els ha donat més flexibilitat i la possibilitat de contactar amb més aspirants". És per això que Rué ha anunciat que la propera edició de la Fira tindrà, amb tota probabilitat, un format híbrid que combini els dos models.
 
Quant a la satisfacció dels participants, en una escala de l'1 al 4 (sent 1 el valor més baix), un 52,3% dels estudiants i un 57,5% de les empreses van puntuar la Fira amb un 4, i un 42,8% de l'alumnat i un 32,5% dels ens empresarials i professionals amb un 3. Entre l'estudiantat que va respondre a l'enquesta es va realitzar un sorteig. Les guanyadores, Núria Beltran Rodríguez (grau d'Infermeria) i Aroa Motis Paniello (màster en Psicologia General Sanitària) van rebre de mans del president del Consell Social, Delfí Robinat Català, i de la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, un Ipad cadascuna.
 
NOTICIES RELACIONADES