Migracions i crisi ecosocial, al 5è Seminari en feminismes i identitats

Amb David Bondia, Gemma Pinyol, Yayo Herrero i Ozgür Günes

Descarregar pdf
fotomovimientoCC BY-NC-ND 2.0
El fenomen migratori és un dels temes a debat / FOTO: Fotomovimiento (CC BY-NC-ND 2.0)
Justícia en un món global: migracions i crisi ecosocial al segle XXI és el títol del 5è Seminari en feminismes, identitats i drets col·lectius que organitzen la Universitat de Lleida (UdL), a través del Grup de recerca en anàlisi educativa (GRASE), i el CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions). El cicle, que compta amb la col·laboració de la unitat de Cooperació i Desenvolupament de la UdL, arrenca aquest dimarts, 30 de novembre.
 
El seminari, que combina la presencialitat i la virtualitat, posarà damunt la taula la idea que la justícia s'ha d'entendre en termes globals, ja que el que passa al sud afecta el nord, i a la inversa. En un context de globalització i d'increment de les vulneracions dels drets humans, socials, econòmics i polítics arreu, els ponents abordaran dos dels fenòmens amb més impacte: les migracions i la crisi ecosocial, i les seues conseqüències directes en la vida persones. Unes conseqüències que es tradueixen també en exclusió social i que tenen a veure amb el gènere, l'edat, la classe social i l'ètnia.
 
David Bondia Garcia, professor de Dret Internacional a la Universitat de Barcelona, expresident de l'Institut de Drets Humans de Catalunya i Síndic de greuges de la ciutat comtal des del passat mes d'octubre, enceta el seminari a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, dimarts 30 a les 4 de la tarda, amb una aproximació als drets humans i la justícia social. El segueix la xerrada de polítiques migratòries a càrrec de Gemma Pinyol Jiménez, investigadora la Universitat Pompeu Fabra i directora de polítiques migratòries i diversitat a lnstrategies.
 
L'antropòloga, enginyera agrícola i educadora social Yayo Herrero López participarà virtualment en el Seminari dimecres 1 de desembre per parlar de l'ecofeminisme i la justícia global, des de la seua expertesa i militància. Finalment, Ozgür Günes, professora i investigadora a la UdL, serà l'encarregada de guiar la darrera sessió del seminari dijous 2, un debat per fomentar la reflexió crítica sobre les qüestions exposades en les altres sessions des de la perspectiva de gènere.