Nou marc per a l'ensenyament del xinès a la UdL, amb l'Institut Confuci

Els estudiants podran obtenir el títol oficial fent l'examen a Lleida

Descarregar pdf
cursxinesUdL
D'esquerra a dreta: Pelegrín, Roberto Fernández i Chang Siru / Foto: UdL
La Fundació Institut Confuci de Barcelona formarà el professorat que imparteix llengua xinesa a la Universitat de Lleida (UdL) en virtut del conveni de col·laboració que avui han signat el rector, Roberto Fernández, i els directors de la Fundació,  Chang Shiru i Àngels Pelegrín. El text també inclou l'examen HSK com a únic oficial de la varietat estàndard, coneguda com a mandarí o putonghuà. Els estudiants de la UdL podran obtenir així el certificat de l'Oficina Nacional de Promoció Internacional de la Llengua Xinesa (Hanban) fent la prova a Lleida.

L'objectiu de l'acord és facilitar l'aprenentatge de la llengua i afavorir la difusió de la cultura xinesa, en l'àmbit d'influència de la Universitat. Té una vigència inicial de tres anys, prorrogables per períodes de la mateixa durada. "Només és un punt de partida per a futures col·laboracions", ha explicat Pelegrín. Pel que fa a l'examen oficial de nivell, la directora de la Fundació ha assegurat que intentaran que un examinador es traslladi a la UdL aquesta primavera.

L'altre director general Fundació Institut Confuci de Barcelona, Chang Shiru, ha destacat el procés d'expansió que estan vivint a Catalunya. "Anem a més i amb els millors aliats", assegura. De la seua banda, el rector ha recordat que la UdL fa anys que treballa amb temes de cultura i llengua xineses. "Un dels reptes ara és incrementar l'intercanvi de professorat i investigadors", ha dit Roberto Fernández.

El director de la Càtedra d'Estudis Asiàtics de la UdL, el catedràtic de filologia Joan Julià, considera que "la col•laboració directa amb l'Institut Confuci constituirà un pas gegantí en el procés d'internacionalització en què es troba immersa la nostra universitat, alhora que incidirà positivament en la qualitat de la docència del xinès com a llengua forana que imparteix l'Institut de Llengües de la UdL".
 
Entre els propers projectes de la Càtedra destaquen un curs sobre cultura i negocis a l'Àsia, previst per la propera tardor, i la signatura de nous convenis amb universitats xineses (com l'existent amb la Tianjin Foreign Studies University). En aquest sentit, el rector ha anunciat que viatjarà a la Xina el proper més d'abril per establir nous contactes. L'Institut Confuci hi ajudarà, segons ha assegurat Àngels Pelegrín.