Nova càtedra de salut, educació i qualitat de vida

Amb finançament d'ASISA, serà dirigida pel catedràtic Fidel Molina

Descarregar pdf
Conveni UdL-ASISA / La UdL posa en marxa la nova càtedra de salut, educació i qualitat de vida
Roberto Fernández i Francisco Ivorra Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha posat en marxa la càtedra de salut, educació i qualitat de vida gràcies a un conveni de col·laboració amb Assistència Sanitària Interprovincial d'Assegurances S.A. (ASISA), que aportarà finançament durant dos anys. Dirigida pel catedràtic de Sociologia de la UdL, Fidel Molina, aquesta nova càtedra universitat-empresa implica les facultats d'Educació, Psicologia i Treball Social, i d'Infermeria i Fisioteràpia, a través del Grup d'Estudis Societat, Salut, Educació i Cultura (GESEC).

La  càtedra de salut, educació i qualitat de vida planteja una recerca interdisciplinària que vertebra aquests àmbits socials a través de diversos eixos transversals: la interculturalitat, la qualitat de vida, les relacions intergeneracionals, la perspectiva del gènere, la mediació i resolució de conflictes, i la "nova ruralitat". També desenvoluparà activitats de formació, principalment als màsters oficials de Recerca en Salut i Formació del Professorat de Secundària i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes, tot i que a banda organitzarà altres cursos, seminaris i conferències.

El director de la Càtedra, Fidel Molina, ha anunciat que la primera activitat serà un congrés internacional sobre salut, educació i qualitat de vida que tindrà lloc a finals d'octubre. També es posen en marxa tres premis. Els dos primers, pels millors expedients acadèmics de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia i la Facultat  d'Educació, Psicologia i Treball Social; i el tercer, per a la millor tesi doctoral dels àmbits que abasta la càtedra.

El rector de la UdL ha agraït a ASISA la seua implicació amb el sistema universitari espanyol, ja que participa en una desena de càtedres al conjunt de l'Estat. Roberto Fernández insisteix que la col·laboració entre universitat i empresa és una de les claus per millorar la transferència de coneixement que "és el gran repte d'Espanya".

De la seua banda, el president d'ASISA, Francisco Ivorra, ha subratllat que la UdL és una universitat de tradició i de futur. En aquest sentit, espera que "aquesta base de col·laboració es pugui ampliar en el futur". Ivorra ha recordat que ASISA és l'única cooperativa de metges de l'Estat espanyol i la més gran d'Europa, amb uns 10.000 professionals.