Remodelació de l'equip de govern de la UdL

Antoni Granollers, de l'EPS, nou vicerector d'Internacionalització

Descarregar pdf
granollers
Granollers, en un acte a Bogotà (Colòmbia) / Foto: UNAD
L'equip de direcció de la Universitat de Lleida (UdL) passarà de 10 a 8 vicerectorats a partir del proper 1 de novembre. Així ho ha anunciat el rector, Jaume Puy, durant el Consell de govern celebrat avui. El professor de l'Escola Politècnica Superior (EPS) Antoni Granollers serà el nou vicerector d'Internacionalització, tasca que des del setembre havia assumit provisionalment la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, Montse Rué, quan Montserrat Gea va deixar aquest càrrec en ser nomenada directora general de Professionals de la Salut a Catalunya.
 
Antoni Granollers és professor del departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la UdL des de 2004. Director del grup de recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades (GRIHO), les seues línies d'investigació se centren en el disseny de sistemes interactius centrats en l'usuari i l'accessibilitat per a persones discapacitades.
 
D'altra banda, la vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació, Olga Martín, assumirà el vicerectorat de Recerca, al capdavant del qual estava Joaquim Ros. Aquest nou vicerectorat passarà a nomenar-se de Recerca i Transferència.
 
El vicerectorat de Qualitat i Innovació Docent desapareix. La seua responsable, Paquita Santiveri, serà la nova vicerectora d'Ordenació Acadèmica, substituint Francesc Giné, que s'encarregarà del vicerectorat de Professorat en substitució de Josep M. Miret. El vicerectorat de Santiveri passa a denominar-se d'Ordenació Acadèmica i Qualitat. El rector,  que ha agraït la tasca de Ros i Miret a l'equip de direcció, ha destacat que "la reducció del número de vicerectorats és una mesura adequada al context actual".
 
La sessió del Consell de govern d'avui, que s'ha celebrat telemàticament, ha aprovat 18 nous contractes per a personal predoctoral en formació amb fons propis de la UdL. Això suposarà una inversió total al voltant d'1.100.000 euros durant els tres anys de formació. Les noves i nous investigadors es distribueixen de la següent manera: 6 a la Facultat de Medicina i l'IRBLleida, 5 a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, 2 a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, 2 a la de Lletres, 1 a la de dret, Economia i Turisme, i 2 a l'EPS. El rector ha volgut destacar al respecte que "malgrat la crisi la UdL segueix prioritzant la recerca i l'atracció de talent com a puntal bàsic de la nostra activitat".
 
En aquest sentit, també s'ha aprovat la resolució del programa UdL-Impuls 2020-2022 Banco Santander que suposa la contractació de dos investigadors postdoctorals novells durant dos anys per a projectes R+D+i en col·laboració amb empreses. En aquest cas per a una investigadora del grup Tecnologies innovadores per a l'obtenció d'ingredients i productes alimentaris de l'ETSEA que col·laborarà amb Argal, i per a un investigador del grup Sistemes dinàmics aplicats a l'energia solar de l'EPS que treballarà amb IASO.