Premiats dos treballs de fi de grau sobre ametllers i restauració hidrològica forestal

Alba Águila i Arnau Ribes es reparteixen el guardó concedit per l'ETSEA i el CETAFC

Descarregar pdf
Inma molina CC BY-SA 2.0
Un dels treballs premiats versa sobre ametllers / Foto: Inma Molina (CC BY-SA 2.0)

La graduada en Enginyeria Forestal, Alba Águila Gil, i el graduat en Enginyeria Agrària i Alimentària, Arnau Ribes Baules, es reparteixen enguany el Premi al Millor Treball Final de Carrera que concedeixen l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) i el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals (CETAFC)-Delegació de Lleida.

El guardó, dotat amb 1.000 euros, s'ha adjudicat ex-aequo als seus respectius projectes sobre restauració hidrològica forestal del barranc de Port Ainé (Pallars Sobirà) i una plantació súper intensiva d'ametllers a Soses (Segrià). Els treballs han estat tutoritzats pels professors d'aquest centre de la UdL, Raúl López i Miquel Pascual, respectivament.

El projecte d'Alba Águila està enfocat a la restauració d'un barranc en Port Ainé amb la finalitat de generar un protecció addicional contra els futurs episodis torrencials en la zona. L'autora proposa fer una correcció hidròlogica mitjançant la implantació de xarxes metaliques combinades amb actuacions de bioenginyeria. Pel que fa al treball d'Arnau Ribes s'orienta a dissenyar una plantació d'alta densitat d'ametllers, tot evaluant les millors alternatives en material vegetal, densitat de plantació, tractaments a realitzar, instal·lació de reg etc. amb l'objectiu d'aconseguir una explotació eficient des d'un punt de vista productiu, sostenible mediambientalment i rentable econòmicament.

El jurat - format pel director de l'ETSEA, Jordi Graell; el president del CETAFC-Lleida, Josep Dadón; i els caps d'estudi de l'ETSEA, Cristina Fernández i Jaume Arnó- ha escollit aquests dos treballs dels àmbits agrícola i forestals com els millors entre tots els presentats i defensats a l'Escola en el curs 2019-2020, un total de 48. N'han valorat tant el seu contingut tècnic com la presentació del mateix, així com l'actualitat de la problemàtica a resoldre que hi plantegen, l'interès i l'aplicació pràctica, la innovació, el respecte al medi ambient, l'ús de noves tecnologies, l'estalvi energètic, la sostenibilitat, i la viabilitat tècnica-econòmica de la transformació objecte del projecte.

 

Reunió del jurat / Foto: ETSEA-UdL