Una estudiant de la UdL, sots-campiona europea universitària de Taekwondo

Noemí Catalina aconsegueix la medalla d'argent i Lluís Mas, el bronze

Descarregar pdf
L'atleta lleidatana, al podi de Croàcia Foto: Esports UdL

L'estudiant de la Universitat de Lleida (UdL) Noemí Catalina s'ha proclamat sots-campiona de taekwondo als Campionats d'Europa Universitaris que s'han disputat a les ciutats croates de Zagreb i Rijeka. Aquesta alumna del Grau d'Estudis Anglesos ha aconseguit la medalla d'argent a la categoria femenina de menys de 73 quilos. Mentre, al quadre masculí, l'estudiant de l'Escola Politècnica Superior Lluís Mas s'ha hagut de conformar amb el bronze a la categoria de menys de 80 quilos.

Noemí Catalina va perdre la final contra l'atleta de la Universitat Autònoma de Barcelona, Mariona Leyes, que va guanyar la medalla d'or. Mentre, el bronze ha estat per a Lisa Halbe, de la University of Applied Sciences Aachen (Alemanya). Pel que fa als nois, el campió europeu de taekwondo en menys de 80 quilos és jean Michel Fernandes, de la Universitat de Minho (Portugal) i el sots-campió, el bielorus Uladzislau Saulukou.

A banda dels taekwondos, la UdL també ha desplaçat a Croàcia un representant en natació, que ha fet un bon paper a les seues proves, però no ha aconseguit medalla. Bernat Lomero, de l'INEFC Lleida, ha estat vuitè en 100 metres lliures.

En aquests campionats universitaris europeus, Espanya ha sumat un total de set medalles: dos d'argent i cinc de bronze. El país que encapçala el medaller és l'amfitrió. Croàcia n'ha aconseguit un total de 30: 12 d'or, 10 d'argent i 8 de bronze.