Uns 700 estudiants, a les activitats de la Setmana de la Ciència a la UdL

Fins el 27 de novembre es desenvolupen 9 tallers a Lleida, Cervera i Artesa de Segre

Descarregar pdf
setmanacienciaUdL2018
Un dels tallers d'aquesta edició a l'EPS / Foto: ICE-UdL
Uns 700 alumnes de 12 centres educatius de les comarques de Ponent participen en les activitats que la Universitat de Lleida (UdL) ha preparat en el marc de la 23a Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat. En total, són 9 tallers -alguns dels quals es desdoblen en fins a quatre sessions- sobre temes com ara la intel·ligència artificial, les idees de negoci o la identitat de gènere.

Tot i que la Setmana de la Ciència concentra les seues propostes entre els dies 9 i 18 de novembre, el programa de la UdL s'allarga fins el dia 27. Són tallers adreçats majoritàriament a alumant d'ESO i cicles formatius, tot i que també n'hi ha un pensat per a alumnat de les escoles bressol: Activem els sentits a l'aula multi-sensorial Snoezelen, a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social. El gruix de les activitats, però, es concentra a l'Escola Politècnica Superior (EPS) i, seguint l'esperit d'estendre l'oferta arreu del territori, també hi ha sessions programades a Cervera i Artesa de Segre.

Els temes centrals de la 23a Setmana de la Ciència a Catalunya són el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural; la figura i l'obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català; i el físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement.