Descarregar pdf

Exposició:  J. V. Foix. Poemes de Pedra

Aula Màrius Torres de la Universitat de Lleida

Del 4 al 31 de desembre de 2006
Seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya


JV Foix. Poemes de PedraDilluns 4 de desembre 20.00h
Seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Inauguració de l'exposició J.V.Foix: poemes de pedra que organitza l'Aula Màrius Torres de la UdL i que es podrà veure fins al 31 de desembre.


La importància d’aquesta exposició, que tindrà lloc del 4 al 31 de desembre de 2006, està en diversos aspectes, principalment en el fet d’haver aplegat, per primer cop, tots els poemes de pedra de J. V. Foix: els dinou que actualment es conserven a la Fundació que porta el seu nom, i els cinc que se sap que havien anat a parar a mans d’alguns seus bons amics.

En total, doncs, vint-i-quatre pedres que en algun moment van constituir la col·lecció particular del poeta. També s’hi han incorporat, pel seu origen i sentit, similars als de les pedres, els sis objets trouvés que el poeta va aplegar i conservar, i que actualment custodia també la Fundació J. V. Foix. Tota aquesta obra de creació —la darrera inèdita de Foix— es presenta contextualitzada amb material gràfic (fotografies), bibliogràfic (autògrafs i primeres edicions) i sonor (textos recitats pel poeta mateix).


fletxa-grisMés informació:

Aula Màrius Torres de la UdL





   Darrera modificació: