Descarregar pdf

XIIè Curs d'Estiu-Reunió Científica Internacional "Comtat d'Urgell"
UTOPIES I ALTERNATIVES A L'EDAT MITJANA

Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura" de la Universitat de Lleida


4, 5 i 6 de juliol
Consell Comarcal de la Noguera (Balaguer)

Reunió Científica Internacional. Utopies i alternatives a l'edat mitjana. Universitat de Lleida El Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura" de la Universitat de LLeida, organitza el XII Curs d'Estiu - Reunió Científica "Comtat d'Urgell": Utopies i alternatives de vida a l'Edat Mitjana, que se celebrarà els dies 4, 5 i 6 de juliol al Consell Comarcal de la Noguera (Balaguer).

Les temàtiques que s'aborden en el marc del Curs d'Estiu han estat aspectes innovadors en l'estudi de l'Edat Mitjana, esdevenint un dels principals cursos especialitzats a nivell europeu. Aquest any es pretén aprofundir en l'estudi de la utopia i alternatives de vida a l'Edat Mitjana, amb la participació dels principals especialistes en la qüestió tant a nivell espanyol com internacional.

La participació en el curs serà reconeguda amb dos crèdits i mig de lliure el·lecció per la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona i l'Institut de Ciències de l'Educació de la UdL. El preu d'inscripció és de 50€ (inclou el desplaçament i el dinar de curs).


Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura"

El Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura", és un grup d'investigació format per medievalistes de les Universitats de Lleida i Rovira i Virgili procedents de les àrees d'Història Medieval, Història de l'Art, Filologia Hispànica i Filologia Catalana aprovat per la Universitat de Lleida el 2001 i reconegut per la Generalitat de Catalunya amb la màxima qualificació de Grup de Recerca Consolidat i Finançat des de 2005.


Curs d'Estiu Comtat d'Urgell


L'antic comtat d'Urgell i la seva capital, Balaguer, han esdevingut el marc idoni per a reflexionar sobre les pròpies arrels i, en fer-ho, recercar en els orígens medievals europeus i aportar elements a la reflexió sobre les noves vies cercades per la societat que esguarda el futur. És, doncs, una reunió científica que aplega els protagonistes de la investigació en àmbits concrets del medievalisme a fi d'aprofundir en el necessari debat i intercanvi d'idees. Alhora, la trobada s'obre i s'ofereix com a punt d'intersecció entre la recerca, la divulgació i l'ensenyament, al servei de tots aquells delerosos d'aprofundir en el coneixement d'un passat que, en gran part, ha fornit el nostre present.



fletxa-grisMÉS INFORMACIÓ

Fulletó del XIIè Curs d'Estiu-Reunió Científica Internacional "Comtat d'Urgell"
Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals "Espai, Poder i Cultura"


print enrera pujar

   Darrera modificació: