Descarregar pdf

Exposició PELS RACONS DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA

BIBLIOTECA DEL CAMPUS DE CAPPONT
Del 16 de gener al 28 de març de 2008

Exposició Pels Racons de la Memòria Històrica. Universitat de Lleida
L'any passat, concretament el 24 d'octubre, el Parlament de Catalunya aprovava la Llei del Memorial Democràtic amb la voluntat de recuperar i difondre la Memòria Història del nostre país.

El dia 10 de desembre, les Corts Generals: Senat i Congrés dels Diputats, aprovaven la Llei de la Memòria Històrica també amb l'objectiu de pal·liar a l'Estat Espanyol, els anys d'institucionalització de la desmemòria, l'oblit de la tradició democràtica i els seus protagonistes.

El Servei de Biblioteca i Documentació, mitjançant les Biblioteques de Cappont i de Lletres, ha volgut sumar-se a aquesta recuperació del nostre passat democràtic, organitzant una exposició que mostrés al públic en general i al món universitari en particular, una part del seu fons bibliogràfic corresponent a aquesta etapa de la nostra història. La exposició es podrà visitar a la primera, segona i tercera planta de la Biblioteca de Cappont, del 16 de gener al 28 de març.

Amb l'objectiu d'acomplir el precepte pedagògic i formatiu de la Universitat de Lleida, els llibres que s'exposen en Pels Racons de la Memòria Històrica han estat seleccionats entre els més representatius del nostre fons; amb la pretensió de donar a conèixer, a través de la imatge i el text, una part transcendental del nostre passat històric.

Així mateix també volem destacar que alguns dels documents que s'exposen, formen part de la donació que els historiadors de Lleida, Carme Torres i Romà Sol, van dipositar a la biblioteca de Lletres de la nostra Universitat.

MÉS INFORMACIÓ


Biblioteca del Campus de Cappont. Universitat de Lleida
Biblioteca del Campus de Cappont
  • C/ Jaume II, 67
    25001 LLEIDA
  • ccultures@sbd.udl.cat
  • 973 00 35 11
  • 973 00 35 12
  • Horari de Contacte:
    9:00 a 22:00







 

   Darrera modificació: