XVI Jornades de Filosofia a Lleida: ‘Quin món ens espera?’

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
En remot
Web:
Programa de les XVI Jornades de Filosofia a Lleida: ‘Quin món ens espera?’
Inici:
 | 
Finalització:

Les XVI Jornades de Filosofia de Lleida convidaran a pensar via streaming sobre ‘Quin món ens espera?’ després de la pandèmia. 

‘Quin món ens espera?’ és el títol de la nova entrega de les Jornades de Filosofia a Lleida, que els dies 5 i 6 de març arribaran a la seva 16a edició. Ho faran, com sempre, sota l’organització de la Secció de Filosofia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i amb el suport de la UdL, Òmnium Cultural i l’IREL, i en aquesta ocasió sota un format virtual, ja que es desenvoluparan via streaming pel canal www.culturaiei.cat.

La crisi sanitària marca aquesta nova edició de les Jornades de Filosofia a Lleida. D’una banda, com ha quedat dit, pel format telemàtic d’enguany. De l’altra, perquè estem immersos en una pandèmia amb unes conseqüències imprevisibles i que ja estem patint en el sentit d’haver-les de suportar passivament, però això no vol dir que no puguem i hàgim de ser actius, si més no pel que fa a la sortida. No obstant, per això ens cal pensar. Pensar una pandèmia implica tenir en compte moltes variables, entre les quals la sanitària com a primordial. 

Amb les XVI Jornades de Filosofia a Lleida no es vol obviar aquesta dimensió, sinó que es vol posar el focus en els canvis que produeix el moment singular que vivim des del vessant dels valors i del model de relació social, amb les seves derivades en les coordenades del pensament. És a dir, des del vessant de les idees que ens fem de les coses, del món i de la nostra relació amb ell. Generar i aprofundir aquest pensament és el que es proposa, amb un cartell excel·lent de pensadores i pensadors.  

Així, les jornades es desenvoluparan en dos dies: el divendres 5, es podrà gaudir d’una lliçó inaugural a càrrec de Ramon Alcoberro (18.00 hores) i de la primera de les tres taules rodones que abordaran el tema central de ‘Quin món ens espera?’, en aquest cas dedicada a ‘Confiança en la ciència. Ciència i poder’ (19.15 hores), moderada per Meritxell Calderó i amb la participació d’Eduard Batlle, Francesc Núñez, Montse Garcia i Josep Maria Forné.

Dissabte 6 se celebraran les altres dos taules rodones. La primera (10.00 hores) sobre ‘Aprendre de la història. Valors d’ahir per a avui’, amb Josep A. Clua, Pilar Gómez, Anna Esteve i Josep Maria Porta, i moderada per Josep Serra. La segona (11.30 hores), sobre ‘Fonaments de l’esperança’, amb Josep Olestí, Lluís Montull, Ramon Camats i Núria Vives, i moderada per Anna Sáez. La cloenda està prevista per les 13.30 hores.

 

 

15JornadesFilosofiaLleida2021