Agricultura de conservació: conreu mínim per cuidar la terra

 Descarregar pdf
 
Agricultura de conservació: conreu mínim per cuidar la terra
El debat de Lleida al dia | Lleida Televisió | 07/06/2014

En el món de l’agricultura, que a Lleida és omnipresent, estem acostumats des de fa segles a veure com es llaura la terra, com se l’esventra amb arades i avui dia amb potents i profunds subsoladors. Aquesta forma de conrear la terra és, doncs, comuna i estesa. Però des de finals del segle passat alguna cosa està canviant en aquest camp, en el maneig, dels camps. Llaurar la terra reiteradament provoca la seva erosió, disminueix la retenció de l’aigua i disminueix la seva biodiversitat. Davant aquestes certeses, hi ha uns quants investigadors, tècnics i pagesos que han decidit passar-se a un sistema de producció menys agressiu amb el sòl. Estem parlant de l’agricultura de conservació, que es basa en la mínima intervenció en aquest sòl, el manteniment de la coberta vegetal i la rotació de cultius. I funciona. Així ho han demostrat alguns productors pioners que porten més de 30 anys aplicant aquesta tècnica de cultiu i que han convertit les comarques de Lleida també en pioneres en la matèria. Avui parlarem amb aquests pioners, i amb tècnics i investigadors de la Universitat de Lleida que els donen suport.
   Darrera modificació: