Descarregar pdf
 
  CLIP: Consum de drogues entre universitaris
 
 
Consum de drogues entre universitaris
Univers de Formació | Lleida Televisió | Xarxa de Televisions Locals | 01/03/2013

L’alcohol continua sent la substància addictiva més coneguda entre els universitaris, segons l’estudi dels professors de la Facultat de Medicina de la UdL, Francesc Abella i Àngel Pedra

L’estudi ‘El consum de drogues entre la població universitària de Lleida’ revela que el 95% dels 300 joves enquestats ha provat l’alcohol alguna vegada, i el 31% en beu de forma habitual. El 43% dels nois i el 26,7% de les noies reconeixen haver conduït vehicles de motor sota els efectes de l’alcohol.

Darrera de l’alcohol trobem el cànnabis, que han provat el 59% dels universitaris, un 25,2% admet haver consumit marihuana o haixix en els últims 30 dies.

Pel que fa el consum de substàncies estupefaents, l’alumnat masculí supera el femení. El 25% dels nois ha tastat la cocaïna i un 22,5% les substàncies al·lucinògenes. Les noies superen als noies pel que fa el consum de tabac.

Segons el professor de la Facultat de Medicina de la UdL, Francesc Abella, no s’ha fet tot el que calia en el tema de les drogodependències, ‘hem estat tant preocupats per les altres problemàtiques socials, que ens hem descuidat del tema de les drogues’, explica en el reportatge que aquest dijous emetrà el programa Univers de Formació.

Les dades parlen per si soles i per Abella ‘no són massa tranquil·litzadores’, ja que els índexs d’experimentació són elevats, tot i que els consums habituals són més inferiors.

Els autors de l'estudi aposten per modificar les campanyes de prevenció per modificar els hàbits de consum dels universitaris. I és que la majoria dels enquestats (81,3%) creu que té prou informació sobre el tema, és a dir, no consumeix alcohol, tabac i altres drogues per desconeixement.

   Darrera modificació: