Les obres dels serveis hospitalaris veterinaris de la UdL, a licitació

El Consell de Govern aprova gairebé 79.000 euros per a cooperació

Descarregar pdf
edificiveterinariaUdL
Recreació del futur edifici Imatge: Arqcoas

L'edifici destinat a Serveis Hospitalaris Veterinaris de la Universitat de Lleida (UdL) estarà a punt per a les primeres pràctiques de l'alumnat del nou doble grau de Veterinària - Ciència i Producció Animal, a principis del 2017; segons estableix el plec de clàusules administratives particulars que regulen la contractació de l'obra, que avui ha aprovat el Consell de Govern de la UdL. Les instal·lacions, que s'ubicaran a la zona sud del campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), tenen un pressupost inicial que frega els 2 milions d'euros, sense IVA. L'immoble disposarà finalment de tres plantes, sumant 1.238 metres quadrats construïts. Un cop licitades, el termini de les obres és de 40 setmanes.

El nou edifici tindrà una planta baixa amb vestidors, una sala de càmeres i congeladors, un laboratori docent-investigador, un laboratori per a anàlisis immediates, una sala de fotografia, un estabulari, i una sala de necròpsies equipada per a la realització de pràctiques amb grans animals, que també ocuparà part de la primera planta. En aquest nivell, una zona vidrada permetrà l'alumnat observar l'activitat a la sala de necròpsies, i també hi haurà una desena de despatxos per a professorat. A la segona planta s'habilitaran tres aules, una sala polivalent i banys públics. Les pràctiques de l'estudiantat començaran durant el segon quadrimestre del curs 2016-2017.

El Consell de Govern també ha donat llum verda a la resolució d'ajuts per a projectes de cooperació internacional, que sumen 66.050 euros. Els diners serviran per desenvolupar iniciatives d'educació, salut i agricultura sostenible a Perú, Camerun, Brasil, Gàmbia, Mali, Togo, Burkina Faso, Senegal, Mèxic, Bolívia i els campaments de refugiats sahrauís a Algèria. A aquesta partida cal afegir 12.875 euros més per a ajuts de mobilitat solidària.

D'altra banda, el consell ha aprovat la convocatòria d'ajuts per a estudiants amb necessitats especials per al curs 2015-2016, que s'emmarca en el programa UdLxTothom. Són 4.000 euros per facilitar recursos a l'estudiantat de grau, màster o doctorat amb discapacitats físiques o sensorials "perquè pugui accedir a l'estructura universitària —i mantenir-s'hi— sense dificultats afegides a les que pugui tenir qualsevol altra persona en el normal desenvolupament de la seua vida acadèmica". Contempla tant la cessió de recursos tècnics com la subvenció d'ajuda tècnica personalitzada i serveis de suport d'intèrprets de llengua de signes. Les sol·licituds es poden presentar fins el pròxim 22 d'octubre.

La sessió ha servit, a més, per aprovar la resolució de la primera convocatòria d'ajuts de la UdL per a la promoció d'activitats de mobilitat internacional durant el 2015. En total, suma uns 6.800 euros. D'altra banda, la Universitat de Lleida s'ha adherit a la Declaració Universal dels Arxius, que té la finalitat de reconèixer el seu paper clau, tant en la transparència administrativa i en la rendició de comptes democràtica, com en la preservació de la memòria social col·lectiva i en la investigació històrica.