41è Curs anual de drets humans

41CursDDHH-CartellA4-Digital-Ca

ALa 41 edició del curs anual profunditzarà en l’anàlisi de l’emergència climàtica i les seves afectacions en els drets humans, així com els principals reptes derivats d’aquesta problemàtica i les dimensions que cal tenir en compte per avançar cap a la justícia ambiental. L’enfocament es farà des de la teoria i la pràctica, aportant la mirada acadèmica, la jurídica, l’activista i la política, i des de diferents disciplines.

Es tracta d'un curs presencial organitzat per l'Institut de Drets Humans de Catalunya i tindrà lloc a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona del 17 d'abril de 2023 fins el 27 d'abril de 2023.

El curs es dirigeix a estudiants, membres de la societat civil organitzada, activistes i persones defensores de drets humans i el medi ambient, personal de l'administració pública, professionals jurídics, periodistes i comunicadors i altres professionals de diferents sectors que desenvolupen tasques en la defensa dels drets humans i l'adaptació al canvi climàtic, així com ciutadania interessada.

Crèdits universitaris

A la UdL, el curs està reconegut amb un mínim de 1 crèdit i un màxim de 3 crèdits de matèria transversal. Per obtenir el reconeixement de crèdits s'ha de fer el curs complet i presentar un treball posterior.

Programa

El programa s'estructura en dos mòduls principals, cadascun dels quals es compta amb 4 sessions. Les sessions segueixen una metodologia participativa, amb una primera exposició teòrica  de la temàtica, i un debat posterior  amb les persones expertes i l'alumnat del curs.

Podeu consultar tota la informació directament a la web del curs. https://curs-drets-humans.idhc.org/