Exàmens oficials de català

L'Institut de Llengües organitza dues convocatòries anuals dels exàmens interuniversitaris CLUC català dels nivells A2, B1, B2, C1, C1 per al PDI, C2, una al febrer i l'altra al juny, i de Català jurídic, només al juny.

Per accedir-hi cal:

 • Ser alumne d’un dels cursos de català organitzats per l’Institut de Llengües. Les taxes d’examen ja van incloses en el preu del curs.
 • Haver estat alumnat dels cursos anteriors de català i no haver-se presentat a examen o no haver-lo superat. Cal abonar les taxes d’examen corresponents: UdL: 50 € / Externs a la UdL: 75 €
 • Ser PDI (personal docent i investigador) per presentar-se a l’examen de nivell de suficiència per al PDI (C1) amb formació prèvia o sense formació. Les taxes d’examen són gratuïtes.
 • NOMÉS per a la comunitat universitària: estudiantat, PAS (personal d’administració i serveis) i PDI (personal docent i investigador) pot presentar-se a l’examen de català de nivells B2, C1, C2 i català jurídic (en el cas de català jurídic, només a la convocatòria del juny) sense haver fet prèviament el curs. Places limitades. Taxes d’examen: 120 €
 • Les persones externes a la UdL poden presentar-se a l’examen de català jurídic sense haver fet prèviament el curs (només a la convocatòria del juny). Places limitades. Taxes d’examen: 150 €

Informació sobre els exàmens (tipologia d'exercicis, models d'exàmens, criteris d'avaluació): web de la Comissió Interuniversitària de Formació i Acreditació Lingüístiques de Catalunya (CIFALC).

Els certificats són homologats als de la Generalitat de Catalunya.


CONVOCATÒRIES del 2023: 11 de febrer i 10 de juny de 2023

PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ per a la convocatòria del 10 de juny de 2023: del 10 al 24 de maig

EXÀMENS DE LLENGUA CATALANA DE NIVELLS B2, C1, C1 per al PDI, C2 i català jurídic

 • L’alumnat dels cursos del 1r semestre del curs 2022-2023 no ha de fer la matriculació. Rebrà informació sobre l’examen oral i escrit a través del correu electrònic del Campus Virtual de cada curs (promerament més informació).
 • Per a l’alumnat d'altres convocatòries dels diferents nivells dels cursos de català de l'Institut de Llengües (no presentats o no aptes) i també per al PDI de la UdL (personal docent i investigador) que es vulgui examinar del Certificat de nivell de suficiència per al PDI (C1) (properament més informació).
 • NOMÉS per a la comunitat universitària UdL: estudiantat, PAS i PDI: possibilitat de fer l’examen de català de nivells B2, C1, C2 i català jurídic sense haver fet prèviament el curs. Places limitades (properament més informació).
 • Les persones externes a la UdL poden presentar-se a l’examen de català jurídic sense haver fet prèviament el curs. Places limitades (properament més informació).

ACCÉS A LA PREINSCRIPCIÓ del 10 al 24 de maig (preinscripció tancada fins al termini establert)

Abans de fer la preinscripció, cal que tingueu clara la informació següent perquè la necessitareu per poder completar el procés:

 • Si NO sou membres de la comunitat universitària (és a dir, no sou PAS, PDI, alumne o exalumne oficial) heu d’accedir al registre online.
 • Si SOU membres de la comunitat universitària o ho heu estat: heu d'accedir a la preinscripció amb usuari i contrasenya UdL (cliqueu directament l'enllaç que trobareu més avall del nivell de la llengua del qual us voleu examinar). Si no recordeu la contrasenya, heu de recupereu-la a https://credencials.udl.cat/ o poseu-vos en contacte amb suport@asic.udl.cat.

En cas que tingueu algun problema per accedir-hi, envieu un correu a il.suportmatricula@udl.cat

PAS 1. Cliqueu damunt del nivell del qual us voleu matricular (matrícula tancada fins al termini establert)

Examen de nivell intermedi (B2) de llengua catalana

Examen de nivell de suficiència (C1) de llengua catalana

Examen de nivell de suficiència (C1) per al PDI de llengua catalana (només per al personal docent i investigador de la UdL)

Examen de nivell superiror (C2) de llengua catalana

Examen de català jurídic

PAS 2. Un cop feta la preinscripció, la Secretaria de l’Institut de Llengües comprovarà la informació i les preinscripcions validades rebran un correu electrònic amb les instruccions per realitzar la matrícula i el pagament.

La matrícula queda formalitzada en el moment de fer el pagament.

En cas de renúncia a la matrícula, s'ha de comunicar per escrit a l'adreça electrònica de l’IL il.secretaria@udl.cat  per tenir-ne constància. Consulteu la normativa acadèmica per a qüestions sobre anul·lacions de matrícula. 

 

CIFALC_12052014