1 d'octubre de 2012
Descarregar pdf Un producte per controlar la maduració de la fruita obre el Simposi POSTlleida2012
La desena edició de la trobada científica comença demà a l'Auditori del Centre de Cultures del Campus de Cappont
Paralitzar l'etapa de maduració d'una poma granny smith, golden o gala per poder controlar-ne la comercialització. Aquesta és una de les funcions de l'1-MCP, un nou producte que es troba al mercat des de fa quatre anys i que es presenta demà al X Simposi Nacional i VII Ibèric sobre Maduració i Post-collita, que acull fins dijous la Universitat de Lleida. Serà de la mà de l'investigador Cristopher B. Watkins, del Departament d'Horticultura de la Universitat Cornell (Estats Units) que durà a terme la primera conferència plenària de la trobada científica, que tindrà lloc al Centre de Cultures del Campus de Cappont.
Presicament, el Grup de recerca de Postcollita de la UdL-IRTA està investigant les aplicacions d'aquest producte en algunes varietats de pera, després de comprovar-ne la seua efectivitat en el cas de la poma. La seua acció es basa en bloquejar l'etilè, que és l'hormona que s'encarrega de fer madurar la fruita.
La trobada científica, que s'organitza en sis sessions temàtiques, presentarà els resultats de les investigacions realitzades pel que fa als aspectes fisiològics, tecnològics i patològics que afecten la qualitat i seguretat dels productes hortofructícoles. Entre altres, es donarà a conèixer el funcionament dels sistemes que detecten "l'estrès" que poden patir les fruites i verdures mentre es conserven en cambres frigorífiques -si es sotmeten a nivells d'oxigen massa baixos-, a més d'altres tipus de sensors que avaluen seua qualitat.
Unes 130 persones s'han inscrit al simposi, organitzat per la Societat Espanyola de Ciències Hortícoles (SECH) i l'Associació Portuguesa d'Horticultura, on es presentaran un total de 118 treballs realitzats per científics espanyols, portuguesos i de països de l'Amèrica Llatina (Mèxic, Costa Rica, Argentina, Uruguai, Xile, Colòmbia i Brasil). A més, el proper dijous s'ha organitzat una jornada tècnica, oberta al sector hortofructícola de Lleida, sobre les noves tecnologies que es poden aplicar en l'avaluació i preservació de la qualitat de fruites i verdures.
Presicament, el Grup de recerca de Postcollita de la UdL-IRTA està investigant les aplicacions d'aquest producte en algunes varietats de pera, després de comprovar-ne la seua efectivitat en el cas de la poma. La seua acció es basa en bloquejar l'etilè, que és l'hormona que s'encarrega de fer madurar la fruita.
|
|
Unes 130 persones s'han inscrit al simposi, organitzat per la Societat Espanyola de Ciències Hortícoles (SECH) i l'Associació Portuguesa d'Horticultura, on es presentaran un total de 118 treballs realitzats per científics espanyols, portuguesos i de països de l'Amèrica Llatina (Mèxic, Costa Rica, Argentina, Uruguai, Xile, Colòmbia i Brasil). A més, el proper dijous s'ha organitzat una jornada tècnica, oberta al sector hortofructícola de Lleida, sobre les noves tecnologies que es poden aplicar en l'avaluació i preservació de la qualitat de fruites i verdures.