12 de febrer de 2010

Descarregar pdf


Una trentena d'alumnes mexicans de grau i postgrau estudien enguany a la UdL

 
. El president del Banco Santander ha estat l'encarregat de lliurar-los les credencials 
audio
Botín, Roca i Viñas amb els becats de la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEBotín, Roca i Viñas amb els becats
FOTO: Jordi V. Pou
 Un total de 32 alumnes mexicans -28 de grau i 4 de doctorat-, estudiaran aquest curs a la UdL gràcies al programa de beques Jade i Jade Plus, que ofereix la Universitat de Lleida i el Banco Santander. Avui han rebut a mans del rector, Joan Viñas, el president del Consell Social de la UdL, Ramon Roca, i el president de Banco Santander, Emilio Botin, les credencials com a beneficiaris d'aquest programa de mobilitat.

El programa JADE, actualment en la seua vuitena edició, ofereix beques per a estudiants mexicans de grau interessats a completar a la UdL la seua formació durant sis mesos. Fins al moment, 203 universitaris han pogut beneficiar-se d'aquests ajuts; mentre que el programa JADE PLUS facilita que universitaris de tota Iberoamèrica puguin fer estades de fins a tres anys a la Universitat de Lleida per cursar els seus estudis de doctorat. En els quatre anys que porta funcionant aquest programa, han rebut aquests ajuts onze estudiants de postgrau.

El suport de Banco Santander ambdós projectes s'emmarca en la col·laboració que manté des de 1997 amb la Universitat de Lleida per al desenvolupament de diferents projectes com ara la instal·lació de les sales multimèdia i de videoconferències de la Biblioteca de Cappont, o el patrocini de l'edifici de la Facultat de Ciències de l'Educació, dissenyat pel prestigiós arquitecte Álvaro Siza. També ha desenvolupat amb la UdL diferents funcionalitats de la targeta universitària intel·ligent (TUI) que emet per a la comunitat universitària.

La construcció dels habitatges, que suposa una inversió de 9,5 milions d'euros, estarà enllestida al juliol, amb l'objectiu que els pisos puguin ser ocupats a inicis del proper curs acadèmic. Una comissió integrada per representants de la UdL i Factor Habast determinarà en les properes setmanes els criteris per adjudicar-los, així com el preu de lloguer, que se situarà entre els 200 i els 300 euros.

Als serveis de neteja i vigilància, s'hi sumen els espais comuns: un jardí de 125 metres quadrats, sales d'estudis, de lectura i oci, bugaderia, una sala polivalent i aparcament per a vehicles i bicicletes. Els pisos estan situats a la zona d'expansió de Ciutat Jardí, pròxima als campus d'ETSEA i Ciències de la Salut.

 

Més informació