16 de desembre de 2008

Descarregar pdf

La UdL acull un recital de guitarra i llaüt barroc, a càrrec de Rafael Bonavita, dins la XVI Temporada Musical

Rafael Bonavita a la UdL
Rafael Bonavita
Rafael Bonavita, un dels intèrprets de més nivell internacional dins la seua especialitat, els instruments antics de corda polsada, ofereix avui dimecres, a dos quarts de vuit del vespre, al Saló Víctor Siurana de la UdL, un recital de llaüt i guitarra barroca, dins la XVI Temporada Musical de la UdL.

El repertori d'aquest concert proposa un recorregut musical des de l'Alemanya luterana, amb música de Bach interpretada amb el llaüt barroc, fins a l'Espanya del XVII i el XVIII, amb ritmes i melodies dels compositors Santiago de Múrcia i Gaspar Sanz per a guitarra, un instrument que precisament es va popularitzar en aquesta època. A la complexitat i el rigor dels preludis i fugues de Bach se sumaran la frescor de balls i músiques populars com ara la jota, els canaris o les "immorals" jácaras.

Bonavita, format a països tan diversos com Uruguai, Canadà o Suïssa, ha desenvolupat una intensa activitats concertística i pedagògica a Europa, Àsia i Amèrcia, tot col·laborant amb directors com Jordi Savall, René Jaciobs, Marc Mikowski o Gabriel Garrido. Intèrpret rigorós amb la filologia històrica, és al mateix temps un explorador de noves vies d'expressió i un traductor de les possibilitats dels instruments de corda més antics.

A inicis de l'any passat va aparèixer la seua peculiar visió del món de la tiorba en el disc /Música Moderna/, una aposta per apropar al públic els creadors més innovadors del segle XVII. Bonavita viu a Lleida des de fa uns mesos.