16 de juny de 2010

Descarregar pdf

Un estudi de la UdL i l'ICS revela que un de cada quatre pacients deixa els antidepressius en un mes
 
. Més de 63.000 persones de la Regió Sanitària de Lleida n'han pres en algun moment entre 2002 i 2007  
audio
Estudis sobre antidepressius. Universitat de Lleida
Una de cada quatre persones en tractament amb antidepressius deixa la medicació després dels primers 30 dies, i el 38% ho fa abans d'un trimestre, tot i que la durada recomanada per a casos severs és d'un mínim de sis mesos. Així es desprèn d'un estudi realitzat per la Universitat de Lleida i l'Institut Català de la Salut (ICS) en què han participat 63.042 pacients de la Regió Sanitària de Lleida entre els anys 2002 i 2007.

L'estudi, liderat per la doctora M. Catalina Serna, professora de la UdL, assenyala que un 8,5% de la població de la Regió Sanitària de Lleida ha seguit algun tractament farmacològic per depressió, amb una distribució per sexes del 5% en homes i el 12,1% en dones. Els pacients que millor segueixen el tractament són les persones grans. El percentatge més elevat el trobem a les dones majors de 85 anys, amb un 27,2%.
 
L'estudi, liderat per la doctora M. Catalina Serna, assenyala que només un 22% dels malalts compleix rigorosament el tractament mèdic prescrit durant més de quatre mesos
Els homes presenten un major risc d'abandonar la medicació abans d'hora, segons un estudi anterior realitzat també conjuntament per especialistes de la UdL i l'ICS, i publicat a la revista European Psychiatry. Només un 22% dels malalts compleix rigorosament el tractament mèdic prescrit durant més de quatre mesos. Els més constants són els anomenats "polimedicats", és a dir, aquells que prenen més d'un fàrmac.