21 de juny de 2010

Descarregar pdf

La UdL edita una guia per fer documents docents accessibles a l'estudiant amb discapacitat
 
. El vicerectorat d'Estudiantat, la Unitat UdLxTothom i el Grup de Recerca GRIHO en són els autors  
audio
Presentació de la Guia Digital de Contingut Accesible de la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGED'esquerra a dreta: Afra Pascual, Toni Granollers, Joan Viñas, Xavier Gomez i Jordi Coiduras
Amb l'objectiu d'adequar la docència universitària a les necessitats de les persones que tenen algun tipus de discapacitat, la Universitat de Lleida, a través de la Unitat destinada específicament a aquest alumnat, la UdLxTothom, i el Grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades (GRIHO) ha editat una guia adreçada al professorat per millorar l'accessibilitat dels materials docents, ja siguin produccions escrites, presentacions multimèdia o web.

La Guia de contingut digital accessible l'han presentada avui el rector, Joan Viñas, el vicerector d'Estudiantat, Xavier Gomez, i els responsables de la UdLxTothom i el Grup GRIHO; Jordi Coiduras i Toni Granollers, respectivament. Amb llicència Reconeixement-No Comercial-Compartir-Igual 3.0 de Creative Commons, se'n permet la reproducció, distribució i comunicació pública, sempre que se’n citi l’autor i no se’n faci un ús comercial. De fet, es pot consultar i descarregar des de la web de la Unitat UdLxTothom.

Aquesta guia explica, pas a pas, com estructurar, formatar i escriure un document realitzat amb Microsoft Word, OpenOffice Writer o Microsoft PowePoint perquè la informació que s'hi doni sigui perceptible, operable i comprensible, també per a les persones que presenten algun tipus de discapacitat visual i de mobilitat severa. S'hi descriu com transformar els documents a PDF perquè mantinguin les seues propietats d'accessibilitat i també com tenir en compte aquest aspecte en el moment d'introduir continguts a la web. Entre altres permet canviar la mida de la lletra o usar un sintetitzador de veu que llegeix el text.
 
La guia explica pas a pas com elaborar materials escrits, presentacions multimèdia o webs accessibles per l'alumnat amb necessitats especials
La UdL a través de la Unitat UdLxTothom treballa des del 2006 per donar resposta a les necessitats educatives específiques a l'estudiantat amb discapacitat. La supressió de barreres arquitectòniques a tots els seus campus, la posada en marxa d'ajuts personals i tecnològics, la compra d'equipaments específics o l'adaptació d'elements de les plataformes virtuals. Aquest curs acadèmic una quarantena d'alumnes amb discapacitat han estudiat a la UdL.

  

Més informació
NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 3 de juny de 2009
La UdL destina aquest 2009 prop de 43.000 euros a l'atenció a l'alumnat amb discapacitats