22 d'octubre de 2010

Descarregar pdf

Investigadors de la UdL col·laboren en la creació d'una xarxa de recerca conjunta amb Equador
audio
Xarxa de recerca Equador - Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEEl doctor Soler, amb altres participants en la trobada a Quito
 
La Universitat de Lleida realitzarà projectes de recerca sobre la salut dels immigrants en el marc d'una xarxa conjunta amb l'Equador en la que participen institucions acadèmiques i ONGs. Investigadors del Grup de Recerca en Desigualtats en Salut a Lleida han pres part en la gènesi d'aquesta iniciativa internacional, que té com a objectiu fomentar la col·laboració en matèries relatives al fenomen migratori.

El professor de la Facultat de Medicina de la UdL Jorge Soler, autor del llibre Per què ploren els immigrants, ha participat en la Trobada d'Universitats Europees i Equatorianes, acte previ al IV Fòrum Social Mundial de les Migracions. En el marc d'aquesta reunió s'ha posat la primera pedra per crear la xarxa de recerca, en la que també hi prenen part la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat de Barcelona, la Universitat d'Alacant, la Xarxa Euromediterrània de Cooperació al Desenvolupament i ONGS com ara l'Associació Rumiñahui hispano-equatoriana, el Voluntariat de Mares Dominicanes o l'Associació de Cooperació Bolívia-Espanya.

La nova xarxa de recerca vol donar resposta a les necessitats de les Organitzacions No Governamentals, establint línies estratègiques per obrir camps d'investigació en l'àmbit de la salut, l'antropologia i les ciències socials, entre altres. La propera reunió tindrà lloc l'any vinent.