23 gener de 2008

Descarregar pdf

Una prestigiosa editorial parisenca publica un llibre gestat a la UdL


La professora de la UdL Marta Giné
La professora de la
UdL, Marta Giné
Villiers de l’Isle-Adam. L'amour, le temps, la mort , és el títol del llibre que la professora de la UdL, Marta Giné, acaba de publicar en una de les editorials més prestigioses de Paris, Éditions L'Harmattan. Aquest estudi sobre l'escriptor francès Villiers de l’Isle-Adam (1838-1889) reivindica l'actualitat de l’obra d’aquest autor que França està ara redescobrint amb la reedició de les seus obres i estudis com aquest.

Villiers de l’Isle-Adam. L'amour, le temps, la mort, de la professora de la Universitat de Lleida Marta GinéEl llibre de Marta Giné, catedràtica de Filologia Francesa de la UdL, explica com l’escriptor es va avançar al seu temps i va vaticinar com seria la societat contemporània: basada sobretot en el desig d’acumular riqueses i obtenir ràpidament guanys materials. També indaga en les argumentacions de l’autor sobre com la ciència s’apoderaria de l’e spai que deixa la religió, la crisi en la comunicació humana -cada cop més buida- o el culte a la imatge i l’artifici, anunciat el rol de la moda, el maquillatge o les operacions d’estètica.

Villiers de l’Isle-Adam, qualificat per Giné "com un profeta del nostre temps", és conegut sobretot pels seus Contes cruels, traduïts al català a La Magrana per la pròpia Giné, on retrata la societat capitalista i burgesa de l’Europa occidental: cruel, amb ganes de fer patir i disfrutar fent mal. Amic de Mallarmé i admirador de Poe i Baudelaire, aquest autor compta amb altres títols com ara Axël, Eva futura o L’estranya història del doctor Tribulat Bonhomet.

El llibre de Marta Giné, que també va dedicar la seua tesi a Villiers de l'Isle-Adam, ha comptat amb un ajut econòmic del Vicerectorat de Recerca de la UdL.


MÉS INFORMACIÓ

print enrera pujar