26 de novembre de 2008

Descarregar pdf

. La UdL comptarà amb una subvenció de la Generalitat que supera el mig milió d'euros per al nou Centre R+D per a la indústria agroalimentària


Recerca agroalimentària a la Universitat de Lleida El Govern català ha aprovat un ajut de 513.454 euros per a la construcció de la seu del Centre R+D al campus d'Agrònoms. L'edifici, que s’està acabant de construir, té una superfície de 650 metres quadrats. Les instal·lacions tindran com a objectiu principal potenciar programes de recerca aplicada en l'àmbit agroalimentari, especialment en aspectes relacionats amb la producció animal. El nou centre s'emplaça a les comarques de Lleida com a territori líder en producció porcina i producció d'aus de corral a nivell estatal i on hi ha una de les dues grans explotacions més destacades a escala europea de producció porcina.

El consorci que gestionarà el nou centre de recerca està participat per la Universitat de Lleida, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) i pel Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). El Govern aporta el 32% del cost del projecte de construcció del nou edifici, que també compta amb la inversió de fons europeus i del Ministeri d'Educació i Ciència. El nou organisme està inclòs en el Pla de Recerca i Innovació de Catalunya 2005-2008, que vol donar un impuls decidit a la potenciació i a la creació de centres de recerca i desenvolupament, en àrees científiques estratègiques, amb l'objectiu que assoleixin una dimensió institucional i un nivell científic i tècnic per competir amb garanties d’èxit en l’àmbit internacional.