28 d'abril de 2008

Descarregar pdf

Sequera, violència de gènere i sèries americanes a la XVI Universitat d'Estiu


. La major part dels cursos tindran lloc a la Seu d'Urgell del 8 al 18 de juliol


Presentació de la Universitat d'Estiu de la UdL
[+] AMPLIAR IMATGE Eva Martín i Jaume Barull (Foto: X.Goñi)
La Universitat d'Estiu no oblida les referències a l'actualitat, amb propostes relacionades amb la sequera, els maltractaments, el fotoperiodisme o la televisió. Així, el programa de la setzena edició inclou títols com Recursos Hídrics i Processos Fluvials, Violència de Gènere i l'Adicció a les Relacions Dramàtiques, Sèries Americanes Contemporànies: Televisi de Qualitat, Telefantasia i Transgressió, o Reporterisme Internacional (amb la fotoperiodista i professora Sandra Balcells). Entre les novetats d'aquesta edició també cal esmentar iniciatives pedagògiques sobre l'Adquisició de Competències mitjançant la Interacció Reconduïda amb el Cavall i sobre la Metodologia per a una Alimentació Saludable. També repeteixen alguns cursos d'èxit, com ara els relacionats amb l'educació emocional o les noves eines d'Internet.

La Seu d'Urgell acollirà 17 dels 30 cursos del 8 al 18 de juliol. La resta es distribuiran entre la ciutat de Lleida, Erill la Vall, Tàrrega, Tremp, Arbeca, Solsona i Peralta de la Sal (que s'incorpora enguany com a seu de la Universitat d'Estiu). El vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, Jaume Barrull, ha destacat la col·laboració amb el Centre d'Estudis Andorrans "com a primera pedra per iniciar una línia de treball conjunt amb la Universitat d'Andorra".

El programa aplega enguany 34 cursos de temàtiques diverses. Des de l'art i les humanitats fins a l'economia, les aplicacions informàtiques, el medi ambient, la salut i l'alimentació
. Matriculació amb descomptes

"La UdL ja ha començat a rebre trucades de persones interessades en els cursos sobre fotografia, violència i programari lliure", segons ha explicat la tècnica de la Universitat d'Estiu, Eva Martín. I això que el període de matriculació no comença fins el proper dia 8 de maig. La Universitat de Lleida ofereix descomptes del 15% a tots aquells que formalitzin la seva inscripció abans del 30 de maig i d'un 10% pels que ho facin abans del 20 de juny.

Els cursos estan reconeguts com a crèdits de lliure elecció, d'acord amb els criteris establerts per la Comissió d'Ordenació Acadèmica de la UdL. També es pot sol·licitar aquest reconeixement a altres universitats membres de la Xarxa Vives.

. Lliçó inaugural i cartell

L'actor Jordi Boixaderas serà l'encarregat de la conferència inaugural de la XVI Universitat d'Estiu de la UdL. L'acte tindrà lloc el 8 de juliol al Centre Cívic El Passeig de la Seu d'Urgell a partir de les 20:00. Les seves reflexions giraran al voltant dels prejudicis respecte a la indústria del doblatge.

El cartell d'aquesta edició és obra d'Ares Juclà, una estudiant de segon curs d'il·lustració de l'Escola Municipal de Belles Arts de Lleida. La seva proposta "Estiudents" va ser escollida entre 42 candidats. El cartell utilitza una tipografia jove i evoca el temps d'estiu amb naturalitat.


MÉS INFORMACIÓ


Universitat d'Estiu de la UdL

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 11 de juliol de 2007
Obre portes la 15ena edició de la Universitat d'Estiu

noticia 14 de juny de 2007
Més de 300 inscrits a la Universitat d'Estiu, només en el primer mes de matrícula

noticia 15 de maig de 2007
El canvi climàtic obre la 15ena edició de la Universitat d'Estiu