5 de novembre de 2012

Descarregar pdf
 

Les revoltes àrabs, el Tibet, el capitalisme, en el Cicle de cinema i drets humans
 
. "Interferències", sobre la crisi global, enceta les projeccions que es completen amb xerrades a càrrec d'experts
audio
Tahrir Square during 8 February 2011
[+] AMPLIAR IMATGELa plaça Tahrir el 8 de febrer del 2011/
FOTO: Mona (sota llicència CC By-sa 2.0)
baixcorva
L'estrena d'una obra de teatre d'alt contingut polític i social d'una jove companyia, és el fil conductor del film de Pablo A. Zareceansky, Interferències (2011), que obrirà el 9è Cicle de Cinema i Drets Humans organitzat per la UdL en col·laboració amb la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, Comissions Obreres, Amnistia Internacional i l'Ateneu Popular de Ponent.

Enguany, el cicle, que tindrà lloc del 6 al 22 de novembre, inclou 6 documentals -rodats entre el 2005 i el 2012- que aniran acompanyats d'un col·loqui amb persones expertes en cadascun dels temes triats en aquesta novena edició. Es tracta de la crisi global, el sistema capitalista, les mobilitzacions indígenes, les revoltes àrabs, el conflicte del Tibet, o el drets dels LGBTI (persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals). Les projeccions tindran lloc els dimarts i dijous a partir de les 7 del vespre, a l'edifici del Rectorat de la UdL.

Altres títols del cicle són País de los pueblos dueños (Mauricio Acosta 2009), on s'analitza la mobilització pacífica dels indígenes colombians l'octubre de 2008, l'anomenada Minga; Right2Love (Associació de Famílies Lesbianes i Gais i Adaia Teruel, 2012), que mostra el dia a dia de set famílies lesbianes, gais i transexuals a diferents països d'Europa; Ves-te'n. Diari de la Plaça de Tahrir (Marc Almodóvar, 2011), una crònica dels 18 dies de lluita del poble egipci que van culminar amb la caiguda de Hosny Mubarak; Budas en el exilio (Chukyi Gawa i Flavio Signore, 2005), un documental sobre les contínues violacions dels drets humans en aquest territori; i Capitalisme, un itinerari crític (Marc Planas, 2011), una crítica del sistema econòmic vigent de la mà de la catedràtica d'Economia Aplicada de la UAB i pensionista, Miren Etxezarreta.

El cicle, que tindrà lloc del 6 al 22 de novembre, inclou 6 documentals que aniran acompanyats d'un col·loqui amb persones expertes en cadascun dels temes triats en aquesta novena edició
El Cicle de Cinema i Drets Humans es complementa amb dos mostres, La mirada invisible, del Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL, i l'"Exposició de Magia a Haití", de Creu Roja, que restaran obertes fins al 29 de novembre. La primera al Centre Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont i, la segona, a l'edifici Polivalent del mateix campus.




Més informació