Cessió de terrenys per a Biomedicina 2

L'edifici de recerca serà realitat en el termini de dos anys

Descarregar pdf
conveniterrenys biomedicinaUdL
La signatura ha tingut lloc al saló del retaule Foto: Hermínia Sirvent (Paeria)
El mòdul 2 de Biomedicina de la Universitat de Lleida (UdL) serà una realitat l'any 2016. Aquesta infraestructura sumarà 4.000 metres quadrats més a la investigació que ja duen a terme els especialistes de la Facultat de Medicina de la UdL i l'IRBLleida. El rector de la UdL, Roberto Fernández, i l'alcalde, Àngel Ros, han signat avui el conveni per la cessió durant 50 anys de la finca de 755 metres quadrats on ja s'ha aixecat l'estructura de l'edifici, a l'avinguda Pinyana. Per completar l'obra, la Universitat compta amb un ajut europeu.

La construcció de Biomedicina 2 es durà a terme gràcies a la subvenció de 3,5 milions d'euros que ha rebut la UdL del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i fons propis de la Universitat, que haurà d'aportar el 50% restant. El rector ha subratllat que "després de tres anys de lluita hem aconseguit l'ajut del Feder". Pel que fa a la resta del finançament, Roberto Fernández ha explicat que "estem trucant a totes les portes i les possibilitats són bones, pel que confiem en aconseguir-ho aviat".
 

A l'acte de signatura de l'acta de cessió gratuïta de terrenys també han assistit el gerent de la UdL, Josep Maria Sentís, i la regidora d'Urbanisme de la Paeria, Marta Camps. La Universitat de Lleida traurà ara a concurs la redacció del projecte d'acabaments i instal·lacions. La previsió és iniciar les obres durant el primer semestre de 2015.